ATP
Τσιτσιπάς: "Διανύω την καλύτερη περίοδο της ζωής μου"

 
Τσιτσιπάς: "Διανύω την καλύτερη περίοδο της ζωής μου"
tennisnews team Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2023 - 9:06

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για μια ακόμα φορά για τη σχέση του με την Paula Badosa και το πόσο ευτυχισμένο τον κάνει. 

"Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα μιλάνε και θα κριτικάρουν τη σχέση μας. Έχω κλείσει τα αυτιά μου εδώ και καιρό, είμαστε επίσης λιγότερο ενεργοί στα social media. Πολύς κόσμος διασκεδάζει με το να καταστρέφει τα πάντα. Δεν μου αρέσει καθόλου αυτό", είπε ο Τσιτσιπάς στη συνέντευξη που παραχώρησε για τη βελγική εφημερίδα Le Soir.

"Η γνωριμία μου με την Paula μου έδωσε μια άλλη οπτική γωνία για τη ζωή γενικά. Πριν ήταν μόνο το τένις, 24 ώρες τη μέρα, 7 μέρες την εβδομάδα. Και στα πρώτα στάδια της καριέρας μου, δεν περνούσα πολύ χρόνο με την οικογένειά μου. Για πολλούς ανθρώπους αυτές οι σχέσεις μπορεί να μην έχουν τόσο μεγάλη σημασία, αλλά για εμένα είναι πολύ σημαντικές. Είναι ένα κομμάτι της ζωής μου που απαιτεί χρόνο, αλλά όχι ενέργεια. Είναι υπέροχο που έχω την Paula στο πλευρό μου. Διανύω την καλύτερη περίοδο της ζωής μου. Έχω τους σωστούς ανθρώπους γύρω μου. Όλα είναι ξεκάθαρα στο μυαλό μου και αυτό φέρνει μια φρεσκάδα στο παιχνίδι μου και στον τρόπο με τον οποίο θέλω να πετύχω στο υπόλοιπο της καριέρας μου, με αυτούς τους ανθρώπους δίπλα μου", πρόσθεσε ο 25χρονος Έλληνας τενίστας.

Τελευταία πάντως, τα αποτελέσματα του Τσιτσιπά δεν είναι τα ιδανικότερα δυνατά και ρωτήθηκε γι' αυτό και στη συνέντευξη: "Δεν έχω μαζέψει πολλούς βαθμούς τον τελευταίο καιρό, το παραδέχομαι. Βασίστηκα περισσότερο σε αυτά που είχα μάθει. Πίστευα ότι θα μπορούσα να έχω επιτυχίες ακόμα και αν έβαζα λίγο την πειθαρχία στην άκρη και συγκεντρωνόμουν περισσότερο στο ταλέντο. Αλλά δεν πάει έτσι. Νιώθω ότι θέλω να γυρίσω τα πράγματα και να κάνω ένα καλό φινάλε στη σεζόν. Είμαι πολύ πεινασμένος τώρα που ξεκινάει η indoor season, δεν έχω προπονηθεί ποτέ στην καριέρα μου τόσο πολύ."

Τέλος, ο Τσιτσιπάς ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο κατάκτησης Grand Slam τίτλου: "Έφτασα κοντά, είχα τις ευκαιρίες μου. Ίσως μου έλειπε η ενέργεια, έμεινα πολύ στο court. Αν κοιτάξετε άλλους πρωταθλητές σαν τους Djokovic, Federer, Nadal, θα δείτε ότι ξέρουν πως να διαχειρίζονται την προσπάθεια που χρειάζεται ένα Grand Slam. H μόνη φορά που έκανα καλή διαχείριση ήταν στο ATP Finals 2019 και το κέρδισα. Θέλει χρόνο για να τα καταφέρεις, αλλά είμαι σε καλό δρόμο, δεν τα έχω παρατήσει! Θέλει χρόνια για να ωριμάσεις ως άνδρας και κυρίαρχος αθλητής. Δίνω χρόνο στον εαυτό μου, θέλω να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα κάποια στιγμή. Ονειρεύομαι ότι εγώ και η Paula θα τα καταφέρουμε μαζί και θα είμαστε Νο.1. Δεν έχω τίποτα να αποδείξω πλέον."

O Τσιτσιπάς θα κάνει την πρεμιέρα του στο European Open της Αμβέρσας απόψε, αντιμετωπίζοντας στις 20:00 ώρα Ελλάδας τον Botic Van De Zandschulp.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots