ATP
Στον τελικό της Αμβέρσας ο Bublik (vid)

 
Στον τελικό της Αμβέρσας ο Bublik (vid)
tn team Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2023 - 18:30

O Alexander Bublik κέρδισε τον Maximilian Marterer στον πρώτο ημιτελικό του European Open και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της Αμβέρσας.

Ο Bublik συνεχίζει την πολύ καλή εβδομάδα του στην Αμβέρσα και επιβλήθηκε του Marterer με 6-4, 6-4, για να πάρει μέσα σε 84 λεπτά την πρόκριση για τον τελικό του European Open.

Ο 26χρονος Καζάκος τελείωσε το παιχνίδι με 12 άσους και κέρδισε τους 35 από τους 38 πόντους στα πρώτα του σερβίς. Στο δεύτερο σερβίς αντιμετώπισε προβλήματα, κερδίζοντας μόνο το 39% των πόντων του πίσω απ' αυτά (9/23), όμως κατάφερε να σώσει και τα 5 break points του Marterer και να προστατεύσει έτσι το σερβίς του σε όλο το ματς.

Το ίδιο δεν ίσχυσε για τον Marterer, που υπέστη 2 φορές break. Μια στο ξεκίνημα του αγώνα, με τον Bublik να προηγείται με 2-0 στο 1ο σετ, καθώς και άλλη μια στο 7ο game του 2ου σετ, με τον Καζάκο να παίρνει το προβάδισμα με 4-3. Ο Bublik είχε 3 match points για να πάρει το ματς με νέο break στο 9ο game, αλλά τελικά το έκανε στο δικό του σερβίς και στο 5ο του match point, για το 6-4.

Ο αυριανός τελικός θα είναι ο 9ος στην καριέρα του Bublik, που έχει κερδίσει μόλις 2 από τους 8 προηγούμενους τελικούς του στο tour. Ο ένας απ' αυτούς πάντως ήταν φέτος και ήταν μάλιστα στον μεγαλύτερο τελικό που έχει παίξει, στο 500άρι του Χάλε.

Σε indoor διοργάνωση θα είναι ο 4ος τελικός του (1-2), ενώ σε 250άρι θα είναι ο 8ος (1-6).

Φυσικά, ο δεύτερος φιναλίστ θα βγει από τον άλλον ημιτελικό, όπου ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Arthur Fils.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots