ATP
Τσιτσιπάς: "Νιώθω να έχω την πνευματική ηρεμία βετεράνου"

 
Τσιτσιπάς: "Νιώθω να έχω την πνευματική ηρεμία βετεράνου"
tennisnews team Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2023 - 11:16

Στις δηλώσεις που έκανε για την ΑΤΡ στο Τορίνο ενόψει και του ATP Finals, o Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για την ωριμότητα και την πνευματική του ηρεμία, για τον πρώτο του αντίπαλο, Jannik Sinner, αλλά και για τον μεγάλο Novak Djokovic, τον οποίο επίσης θα αντιμετωπίσει αυτές τις ημέρες.

"Πραγματικά το πιστεύω ότι το ΑΤΡ Finals είναι πολύ κοντά σε μια εμπειρία Grand Slam. Σε Grand Slam μπορείς να παίξεις ακόμα και αν είσαι στο Νο.200 του κόσμου, αλλά δεν μπορούν να πουν πολλοί άνθρωποι στον κόσμο πως έχουν παίξει στο ATP Finals, γι' αυτό και έχει ξεχωριστή σημασία για μένα. Επίσης κουβαλάει μεγάλη κληρονομιά και ιστορία. Λίγοι μπορούν να καυχηθούν πως έχουν παίξει σε ένα τουρνουά σαν κι αυτό", είπε ο Τσιτσιπάς στην επίσημη ιστοσελίδα της ATP.

Αυτή θα είναι η 5η διαδοχική σεζόν που θα παίξει στο ATP Finals ο Τσιτσιπάς, ο οποίος εξήγησε και πως νιώθει και ο ίδιος πιο... "βετεράνος", μπαίνοντας στο σ' αυτό το τουρνουά.

"Έχω την πνευματική ηρεμία ενός βετεράνου και το νιώθω αυτό να αλλάζει. Ένιωσα τη μεγάλη αυτή αλλαγή φέτος. Έχω αρχίσει και σκέφτομαι διαφορετικά. Σήμερα το πρωί σκεφτόμουν πόσο έχει αλλάξει η προσωπικότητά μου, ο τρόπος με τον οποίο σκέφτομαι για τη ζωή και το τένις. Δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει ότι ωριμάζεις ή αν απλά φτάνεις σε μια συγκεκριμένη ηλικία που αλλάζει η οπτική σου, αλλά για μένα σίγουρα είναι διαφορετικό τους τελευταίους μήνες."

Στον πρώτο του αγώνα για το ATP Finals, που θα γίνει το μεσημέρι της Κυριακής (15:30GR, COSMOTE SPORT 6HD), ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Jannik Sinner, που θα αγωνίζεται μπροστά σε συμπατριώτες του.

"Παίζει ατρόμητο τένις και κινείται εξαιρετικά", είπε αναφερόμενος στον Ιταλό ο Στέφανος. "Έχει βελτιώσει πολύ την κίνησή του και τη συνέπεια στα χτυπήματά του. Είναι επίσης πολύ αθλητικός παίκτης, ούτε πολύ μυώδης, ούτε πολύ βαρύς. Έχει αυτή την ελαφρότητα όταν καλύπτει το court. Μπορεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να φτάσει σε κάθε μπάλα και έχει πολύ καλή αντίδραση. Έχει πολύ καλές ικανότητες όσον αφορά την αίσθηση της μπάλας."

Τέλος, ο Τσιτσιπάς μίλησε και για τον Novak Djokovic, τον οποίο επίσης θα αντιμετωπίσει στη φάση των ομίλων: "Ο Novak είναι μια ισχυρή παρουσία όταν τον αντιμετωπίζεις, σίγουρα σε κάνει να νιώθεις πως είναι δύσκολο να παίξεις απέναντί του. Η πνευματική του κατάσταση και η διαύγεια που έχει όταν αγωνίζεται, είναι κάτι που πραγματικά μπορείς να δεις. Είναι πολύ συγκεντρωμένος και προσηλωμένος στον στόχο του. Αυτό είναι σπάνιο στο τένις και δεν μπορείς να το πεις για πολλούς παίκτες. Είναι ένα έντονο στοιχείο του παιχνιδιού του και το έχω νιώσει και εγώ όταν τον αντιμετωπίζω."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots