ATP
Djokovic: "Πρώτα το Νο.1, μετά ο τίτλος"

 
Djokovic: "Πρώτα το Νο.1, μετά ο τίτλος"
© Rolex Paris Masters
tn team Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2023 - 13:52

Ο Novak Djokovic είναι συγκεντρωμένος σε έναν στόχο τη φορά και όπως είπε αυτή τη στιγμή τον ενδιαφέρει να εξασφαλίσει το Year-end No.1. Εφόσον το καταφέρει, θα στρέψει τη συγκέντρωσή του στην υπεράσπιση του τίτλου του στο ATP Finals.

"Για μένα, ο μεγαλύτερος στόχος αυτή τη στιγμή είναι να κλείσω τη σεζόν από το Νο.1 του κόσμου. Χρειάζομαι μια νίκη, ελπίζω να τα καταφέρω", είπε ο Djokovic στην ATP Media την Παρασκευή στο Τορίνο.

"Και μετά φυσικά, θα ήθελα να κερδίσω και το τουρνουά. Αλλά αυτός είναι ο πρώτος μου στόχος και θα δούμε τι θα συμβεί αργότερα", πρόσθεσε ο 36χρονος Σέρβος, ο οποίος διεκδικεί να γίνει ο 1ος παίκτης που θα φτάσει τα 7 τρόπαια στο θεσμό.

Στην πρεμιέρα του στο τουρνουά, ο περσινός πρωταθλητής και κορυφαίος της παγκόσμιας κατάταξης θα αντιμετωπίσει τον Holger Rune, το βράδυ της Κυριακής (22:00GR, COSMOTE SPORT 6HD). Έναν παίκτη που έχει στο box του τον παλιό του προπονητή, Boris Becker.

"Προφανώς ο Holger μαζί με τον Alcaraz είναι οι ηγέτες της νεότερης γενιάς και πιθανότατα ένας από τους παίκτες που θα κουβαλήσουν το τένις την επόμενη δεκαετία. Έχει τον Boris μαζί του, έναν θρύλο του αθλήματος, και βελτιώνεται συνεχώς. Κάθε φορά που τον αντιμετωπίζω γίνεται αμφίρροπο ματς, οπότε αυτό περιμένω να γίνει και τώρα."

Τέλος, ο Djokovic μίλησε και για το γεγονός πως συνεχίζει να βρίσκει κίνητρο στα 36 του χρόνια, έχοντας σπάσει σχεδόν κάθε μεγάλο ρεκόρ που υπάρχει! Όπως είπε, το σημαντικότερο συστατικό είναι η αγάπη του για το άθλημα, ενώ παρότι είναι υπερευχαριστημένος με όσα πέτυχε, δεν σκοπεύει να σταματήσει όσο συνεχίζει να αγωνίζεται σ' αυτό το επίπεδο.

"Η αγάπη για το άθλημα είναι το μεγαλύτερό μου κίνητρο. Έχω σπάσει πολλά ρεκόρ στην καριέρα μου και αυτό είναι θαυμάσιο. Ακόμα και αν σταματούσα σήμερα την καριέρα μου, θα ήμουν πάρα πολύ ευχαριστημένος με όλα όσα έχω πετύχει. Συνεπώς δεν έχω καμία πίεση, αλλά ακόμα έχω την επιθυμία να συνεχίσω να παίζω. Παίζω σε υψηλό επίπεδο, οπότε τα ρεκόρ θα μου δίνουν αναμφίβολα και μεγάλη έμπνευση. Θέλω να συνεχίσω να γράφω τενιστική ιστορία και να δω πόσο μακριά μπορώ να φτάσω."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots