ATP
Τσιτσιπάς: "Είμαι υγιής και έτοιμος να παίξω - συγχαρητήρια στον Sinner"

 
Τσιτσιπάς: "Είμαι υγιής και έτοιμος να παίξω - συγχαρητήρια στον Sinner"
tn team Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2023 - 20:30

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς διέψευσε κάθε φήμη περί τραυματισμού, εξήγησε πως είναι εντελώς καλά και έτοιμος να αγωνιστεί στα υπόλοιπα παιχνίδια του ATP Finals, ενώ συνεχάρη τον Jannik Sinner για τον εξαιρετικό του αγώνα σήμερα.

"Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να συγχαρώ τον Jannik για τον εκπληκτικό αγώνα του. Έκανε σπουδαία εμφάνιση, από την αρχή ως το τέλος. Έδειξε τη δύναμή του, έπαιξε πολύ ώριμα, ήταν επιθετικός, σέρβιρε πολύ καλά και έμεινε συνεπής στις κρίσιμες στιγμές. Θα μπορούσα να παίξω καλύτερα από τη δική μου μεριά, αλλά είμαι χαρούμενος που συνεχίζω στο τουρνουα", είπε ο Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου, έχοντας βεβαίως στο μυαλό του τα δυο επόμενα "must-win" παιχνίδια για το round robin του ATP Finals.

"Τώρα έχω δυο παιχνίδια μπροστά μου, ελπίζω να τα πάω όσο καλύτερα μπορώ και να μείνω εδώ μέχρι την τελευταία μέρα. Αυτή είναι η ομορφιά του ATP Finals, δεν τελειώνει μέχρι να τελειώσει. Πάντα μπορείς να επιστρέψεις. Είναι ένα καλό φορμάτ, επιτρέπει να βλέπουμε ανατροπές που δεν βλέπουμε γενικά στο άθλημά μας", πρόσθεσε ο 25χρονος Έλληνας τενίστας.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το αν υπάρχει θέμα τραυματισμού στην πλάτη ή στον αγκώνα του, όπως φάνηκε από τις τελευταίες του προπονήσεις στο Τορίνο, διαψεύδοντας κατηγορηματικά οτιδήποτε τέτοιο: "Όχι, απ' όσο γνωρίζω. Είμαι εντελώς καλά και έτοιμος για να παίξω στο τουρνουά. Το Τορίνο είναι ένα από τα πιο σημαντικά τουρνουά της σεζόν για μένα. Είμαι υγιής και είμαι έτοιμος να αγωνιστώ."

Φέτος η επιφάνεια στο Pala Alpitour είναι αρκετά γρήγορη και αυτό ικανοποιεί τον Στέφανο, που εξήγησε ότι το παιχνίδι του στα indoor ταιριάζει καλύτερα σ' αυτές τις ταχύτητες: "Απολαμβάνω να παίζω σε γρήγορες επιφάνειες περισσότερο απ' ότι τα προηγούμενα χρόνια. Το τένις μου νομίζω πως προσαρμόζεται καλύτερα σε αυτές, σε σχέση με τις πιο αργές επιφάνειες. Μπορώ να βγάλω μεγάλα χτυπήματα και το backhand μου μπορεί να είναι το στοιχείο που θα κάνει την έκπληξη, επειδή θεωρείται το αδύναμο σημείο μου. Η αυτοπεποίθησή μου έχει ανεβεί τις τελευταίες 2 εβδομάδες, νιώθω αρκετά δυνατός.

Κυρίως έχει να κάνει με το footwork και την προετοιμασία. Το παιχνίδι μου είναι ολοκληρωμένο, μπορώ να παίξω και από τις δυο πλευρές, μπορώ να ανεβώ στο φιλέ, κάτι που δεν έκανα και τόσο πολύ σήμερα. Η ικανότητά μου να ανεβαίνω στο φιλέ και να παίζω πιο ανοιχτά και δημιουργικά, μου έχει φέρει μεγαλύτερη επιτυχία στις γρήγορες επιφάνειες στα indoor τουρνουά. Η αυτοπεποίθησή μου ανεβαίνει σε κάθε ματς και είμαι σε θέση να κατανοήσω καλύτερα το παιχνίδι μου. Το τένις μου είναι πολύ επιθετικό και ίσως έχει πολύ ρίσκο, αλλά σε μια καλή μέρα μπορώ να κάνω μεγάλη ζημιά."

Όσο για το τι πρέπει να κάνει για να κερδίσει τους επόμενους αγώνες του στο Τορίνο, ο Στέφανος απάντησε: "Είναι απλό, πρέπει να παίξω καλύτερο τένις. Ειδικά στα game που επιστρέφω. Πρέπει να πιέσω περισσότερο, να χτυπήσω πιο βαθιές μπάλες, έτσι ώστε αν έρθει μια ρηχή μπάλα σε μένα να ανεβώ στο φιλέ. Βλέπω αυτό το τουρνουά σαν μια ευκαιρία να αναπτύξω το παιχνίδι μου και να πάρω μεγάλα ρίσκα. Γιατί όχι; Την ίδια στιγμή, θέλω να δοκιμάσω κάποια πράγματα που πιστεύω ότι θα έχουν επιτυχία."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots