ATP
O Sinner έβαλε "φρένο" στον Djokovic! (vids)

 
O Sinner έβαλε "φρένο" στον Djokovic! (vids)
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023 - 1:21

Ένας πολύ σπουδαίος Jannik Sinner υποχρεώσε τον Novak Djokovic στην πρώτη του ήττα μετά από το Wimbledon, έπειτα από επική μονομαχία που ξεπέρασε τις 3 ώρες στο Τορίνο!

Με το ένα πόδι στα ημιτελικά του ATP Finals βρίσκεται ο Jannik Sinner, ο οποίος κατόρθωσε να "λυγίσει" τον Novak Djokovic σε ένα συγκλονιστικό ματς, με 7-5, 6-7 (5), 7-6 (2)

Μπροστά στους συμπατριώτες του, που τον στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πόντο, ο Sinner κατάφερε να κερδίσει την πολύ σπουδαία μονομαχία 3 ωρών και 9 λεπτών που έπαιξε με τον Djokovic, τον οποίο ανάγκασε στην πρώτη του ήττα μετά από τον τελικό του Wimbledon και 19 διαδοχικές νίκες!

Και τα 3 σετ ήταν πολύ κλειστά και ισορροπημένα, με τον Ιταλό να καταφέρνει να φέρει στο μέρος του το 1ο από το πουθενά, αφού επέστρεψε σε game που ήταν πίσω με 40-0, για να κάνει το break. Κέρδισε τους 9 τελευταίους πόντους του 1ου σετ κι έτσι από το 5-5, 40-0 βρέθηκε στο 5-7.

Στο 2ο σετ κανείς από τους δυο παίκτες δεν έφτασε σε break point και το tie-break ήταν μονόδρομος. Ο Djokovic κατάφερε εκεί με ψυχραιμία και καθαρό μυαλό να ανατρέψει γρήγορα το 0-2 και τελικά να επικρατήσει με 7-5, στέλνοντας τη μεγάλη μάχη σε 3ο σετ.

Και εκείνο ήταν πολύ αμφίρροπο. Αυτή τη φορά οι δυο παίκτες έκαναν από ένα break, με τον Sinner να παίρνει πρώτα προβάδισμα με 4-2 και τον Djokovic να απαντάει άμεσα για την ισοφάριση (4-4).

Σε ένα σημείο που ο Djokovic φαινόταν να έχει μια μικρή υπεροχή και να κλείνει ευκολότερα τα service game του, ο Sinner άντεξε, επέστρεψε από το 5-5, 15-30 για να κρατήσει το σερβίς του στο τελευταίο game που σέρβιρε και τελικά έκανε αργότερα ένα απίστευτο tie-break, για να επιβληθεί του Djokovic με το εντυπωσιακό 7-2 και να ολοκληρώσει τον τεράστιο θρίαμβό του, έπειτα από 3 ώρες και 9 λεπτά.

Ήταν η 2η αναμέτρηση του Djokovic στο τουρνουά που ξεπέρασε τις 3 ώρες, αφού και στην προχθεσινή πρεμιέρα του με τον Holger Rune, o  Σέρβος είχε χρειαστεί 3 ώρες και 4 λεπτά για να κερδίσει τον Δανό.

Εκτός απ' όλα τ' άλλα της πολύ σπουδαίας επιτυχίας του, ο Sinner σημείωσε σήμερα και την πρώτη του νίκη ενάντια στον Djokovic, από τον οποίο είχε ηττηθεί στις 3 πρώτες συναντήσεις τους.

Με το ένα πόδι στα ημιτελικά του ATP Finals είναι ο Sinner, που παρόλα αυτά δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα την πρόκρισή του. Στο τελευταίο ματς του round robin, την Πέμπτη, θα αντιμετωπίσει τον Rune, τον οποίο πρέπει να κερδίσει για να πάρει την 1η θέση του ομίλου. Αν πάντως δεν τα καταφέρει, τα πράγματα θα γίνουν περίπλοκα, καθώς αν ο Djokovic επιβεβαιώσει τα προγνωστικά κόντρα στον Hubert Hurkacz, τότε Sinner, Djokovic και Rune θα έχουν το ίδιο ρεκόρ νικών (2-1). Σε αυτή την περίπτωση θα προκριθούν στην επόμενη φάση οι δυο με τα καλύτερα ποσοστά κερδισμένων σετ, όπου και εκεί υπάρχει περίπτωση να προκύψουν ισοβαθμίες, συνεπώς κάθε game στις αναμετρήσεις της τελευταίας αγωνιστικής θα μετρήσει στο Green Group.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots