ATP
Djokovic: "Βγάζω το καπέλο στον Sinner"

 
Djokovic: "Βγάζω το καπέλο στον Sinner"
tn team Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023 - 14:39

Μετά την πρώτη του ήττα από το Wimbledon, o Novak Djokovic συνεχάρη τον Jannik Sinner, λέγοντας πως δεν έπαιξε καθόλου άσχημα ο ίδιος, απλά ο Ιταλός έκανε ένα τρομερό ματς και τον κέρδισε δίκαια.

"Την τελευταία φορά που παίξαμε ήταν στα ημιτελικά του Wimbledon. Κέρδισα στα 3 σετ, αλλά ήταν ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Έπαιξε εξίσου καλά και σήμερα. Ίσως σέρβιρε λίγο καλύτερα, αλλά η μεγάλη διαφορά ήταν στους κρίσιμους πόντους, ρίσκαρε σε όλους και δικαιώθηκε", είπε ο Djokovic στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου μετά το ματς, συνεχίζοντας:

"Άξιζε τη νίκη, γιατί στις πιο κρίσιμες στιγμές δεν ήμουν αρκετά επιθετικός, δεν ήμουν τόσο αποφασιστικός. Του έδωσα την ευκαιρία να πάρει τον έλεγχο των πόντων και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τον συγχαρώ, γιατί έκανε ένα φανταστικό παιχνίδι. Του το είπα και στο φιλέ. Στις πιο σημαντικές στιγμές έβγαλε το καλύτερό του παιχνίδι και άξιζε απόλυτα τη νίκη."

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Σέρβος, βγάζει το καπέλο στον Sinner για τον αγώνα του, γιατί πήρε το ρίσκο και είχε την αποφασιστικότητα που δεν έδειξε ο ίδιος στο πιο κρίσιμο μέρος του παιχνιδιού, το tie-break του 3ου σετ.

"Σε αυτά τα παιχνίδια σου παρουσιάζονται ελάχιστες ευκαιρίες, οπότε αν δεν τις εκμεταλλευτείς δε θα κερδίσεις. Αυτό έγινε και σήμερα. Σήμερα έμαθα πως πρέπει σε κάποιες στιγμές να είμαι λίγο πιο αποφασιστικός. Όλα καλά, κάποιες φορές κερδίζεις, κάποιες χάνεις. Στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας μου κερδίζω τέτοιου τύπου αγώνες. Κάποιες φορές τους χάνω, όπως απόψε. Δεν πιστεύω πως έκανα πολλά πράγματα λάθος σήμερα, απλά ήταν πιο αποφασιστικός από εμένα σ' αυτούς τους πόντους. Έβγαλε εκπληκτικά χτυπήματα και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να του βγάλω το καπέλο."

Για το αν νιώθει πως οι παίκτες της νέας γενιάς αποκτούν επιπλέον κίνητρο όταν τον αντιμετωπίζουν, επειδή θέλουν πολύ να πετύχουν μια νίκη απέναντί του, ο Nole ανέφερε: "Είναι λογικό να συμβαίνει αυτό. Θέλουν πολύ να με κερδίσουν. Ήδη βίωνα αυτό το συναίσθημα από πριν, είναι απολύτως φυσιολογικό. Όπως είναι φυσιολογικό και να χάνω κάποια ματς, όπως αυτό, πρέπει όμως να ανακτήσω το μαχητικό μου πνεύμα. Είμαι περήφανος για τη μάχη που έδωσα σήμερα, έπαιξα σε πολύ δύσκολες συνθήκες και έπαιξα καλά, απλά δεν ήταν αρκετά καλά για να πάρω τη νίκη."

Ο Djokovic θα διεκδικήσει την πρόκριση για τα ημιτελικά του ATP Finals στο παιχνίδι της Πέμπτης με τον Hubert Hurkacz (δείτε αναλυτικά τι χρειάζεται να κάνει για να περάσει στην επόμενη φάση).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots