ATP
Djokovic: "Θέλω να περάσω το ρεκόρ του Connors - εφικτό το Golden Slam"

 
Djokovic: "Θέλω να περάσω το ρεκόρ του Connors - εφικτό το Golden Slam"
tn team Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2023 - 16:11

O Novak Djokovic είπε στις δηλώσεις που έκανε χθες από τη Μάλαγα ότι θεωρεί εφικτό τον στόχο του Golden Slam για το 2024, ενώ έχει βάλει στο στόχαστρό του και το ρεκόρ των 109 τίτλων του Jimmy Connors.

"Προετοιμάζομαι γι' αυτή την πρόκληση. Το μόνο που σκέφτομαι τώρα είναι να είμαι υγιής. Γνωρίζω καλά τον εαυτό μου, δεν θέλω να φανώ αλαζόνας, αλλά ξέρω πως αν είμαι καλά σωματικά και πνευματικά, είμαι ικανός να το καταφέρω. Και φέτος ακουγόταν εξωπραγματικό να κερδίσω 3 Grand Slams και το πέτυχα", είπε ο Djokovic σήμερα στις δηλώσεις που έκανε στη Μάλαγα, απαντώντας στο αν θεωρεί εφικτό το Golden Slam, να κερδίσει δηλαδή όλα τα Slams και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024.

Επίσης, ρωτήθηκε και για τον στόχο του να προσπεράσει σε τίτλους τον Jimmy Connors, που έχει κερδίσει τους περισσότερους στην ιστορία της open era (109): "Θα ήθελα να τον περάσω", είπε ο Σέρβος, που χρειάζεται άλλους 11 τίτλους για να "πιάσει" τον Connors.

Για τους Nadal και Federer, είπε: "Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, έβλεπα περισσότερο τους Rafa και Roger από τους γονείς μου! Ήταν ένα τρομερό ταξίδι και πιστεύω πως όταν τελειώσουμε και οι τρεις τις καριέρες μας, θα συνεχίσουμε να έχουμε επαφές. Δεν μπορούν να είναι φίλοι μου, γιατί είμαστε αντίπαλοι και στους φίλους μου αποκαλύπτω όλα μου τα μυστικά και τις ανησυχίες, κάτι που δεν μπορείς να κάνεις με τον αντίπαλό σου."

Για την επικείμενη επιστροφή του Nadal στο tour, είπε: "Θα ήταν υπέροχο αν έπαιζα έναν ακόμα αγώνα με τον Rafa, αν και θα προτιμούσα όχι στο Roland Garros! Ξέρω πως αν επιστρέψει ο Rafa, θα είναι επειδή θα έχει ελπίδες να κερδίσει τα πιο σημαντικά τουρνουά."

Για το πως θέλει να τον θυμάται ο κόσμος: "Ξέρω πως δεν μπορώ να κερδίσω τη συμπάθεια όλων των ανθρώπων, αλλά θέλω τουλάχιστον ο κόσμος να με σέβεται για όλα όσα έχω πετύχει. Θα ήθελα να αφήσω μια κληρονομιά και να βοηθήσω άλλους παίκτες που παίζουν επαγγελματικά τένις, αλλά και να κάνω καλύτερο το άθλημά μας."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots