ATP
Συνεχίζεται η κόντρα Becker-Κύργιου: "Πρέπει να μάθει να σέβεται το παρελθόν"

 
Συνεχίζεται η κόντρα Becker-Κύργιου: "Πρέπει να μάθει να σέβεται το παρελθόν"
tn team Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2023 - 21:06

Η κόντρα ανάμεσα στον Boris Becker και τον Νικ Κύργιο καλά κρατεί, με τον κάτοχο 6 Grand Slams τίτλων να ζητάει από τον 28χρονο Ελληνοαυστραλό να δείξει σεβασμό προς τους παλιότερους παίκτες. Πριν λίγες μέρες, ο Κύργιος είχε επιτεθεί μέσω σχολίων προς τον Becker για τη διαφωνία που είχαν, αφήνοντας ακόμα και αιχμή για τα οικονομικά του σκάνδαλα που τον οδήγησαν στη φυλακή!

Όλα ξεκίνησαν από τις αρχικές δηλώσεις του Κύργιου στη συνέντευξή του στο The Athletic.

"Το παιχνίδι ήταν πολύ αργό τότε. Έβλεπα τον Boris Becker, δεν λέω ότι δεν ήταν καλοί για εκείνη την εποχή, αλλά δεν ήταν τόσο καλοί όσο είναι τώρα. Ένα μεγάλο σερβίς για εκείνη την εποχή ήταν γύρω στα 200 χλμ. την ώρα. Σήμερα παίκτες σαν και μένα σερβίρουμε συνεχώς στα 220 χλμ. και όλα πάνε στις γωνίες. Είναι πολύ διαφορετικό το τένις σήμερα. Αν σερβίρεις λιγότερο από 220 χλμ. τώρα και επιχειρήσεις να πας για το σερβίς-βολέ, ο Djokovic θα σε φάει ζωντανό", είχε πει συγκεκριμένα ο Κύργιος.

Τότε υπήρξε μια πρώτη αντίδραση από τον Becker, μιας και το όνομά του αναφέρθηκε, με τον Γερμανό να κάνει ένα tweet στο οποίο φάνηκε ξεκάθαρα ότι ενοχλήθηκε: "O Νικ κάνει αρκετό θόρυβο τελευταία. Γιατί μιλάει τόσο για ένα άθλημα που προφανώς απεχθάνεται; Δεν έχει κερδίσει ποτέ Grand Slam, ούτε ως παίκτης, ούτε ως προπονητής, οπότε γιατί να έχουν αξιοπιστία αυτά που λέει; Προσπαθεί να συγκρίνει διαφορετικές γενιές παικτών, Laver εναντίον Federer, Borg εναντίον Nadal, Sampras εναντίον Djokovic; Δεν θα αναφέρω καν τους McEnroe, Connors, Lendl, Agassi, Courier, Edberg, Wilander, Kuerten, Bruguera, Rafter, Hewitt και πολλούς ακόμα. Μίλα καλύτερα στο OnlyFans σου, για οτιδήποτε άλλο εκτός από τένις."

Ακολούθησε μια σωρεία σχολίων από τον Κύργιο, που μεταξύ άλλων ανέφερε: "Χαχαχα ποιος μιλάει για αξιοπιστία, την τελευταία φορά που τσέκαρα εσύ ήσουν εκείνος που έκρυβε περιουσιακά στοιχεία! Επίσης, έχω κερδίσει τους Federer, Nadal, Djokovic, Murray, οπότε μάλλον έχω κάποια αξιοπιστία. Αν και δεν χρειάζεται να είσαι επιστήμονας πυραύλων για να καταλαβαίνεις πως ο Novak θα σε καθάριζε όταν ήσουν στα καλύτερά σου. Και εκτιμώ την αναφορά στο OnlyFans, πάντα ήξερα ότι παρακολουθείς τις επιχειρηματικές μου συνεργασίες!"

Για λίγες μέρες ο Becker δεν ασχολήθηκε ξανά με όλα αυτά, τον κάλυψαν πιθανώς και πολλοί άλλοι άνθρωποι από τον χώρο που μπήκαν στη συζήτηση και τον υποστήριξαν, θεωρώντας άτοπο να συγκρίνουμε εποχές, εφόσον το τένις, όπως και όλα τα αθλήματα, εξελίσσεται. Αυτό το έγραψε ως απάντηση στο αρχικό tweet του Becker η Rennae Stubbs, αλλά και σε δικό του ξεχωριστό tweet o Tennys Sandgren.

Τελικά όμως ο 56χρονος Γερμανός έδωσε συνέχεια στη κόντρα, μέσω του podcast του Eurosport Γερμανίας, "Das Gelbe vom Ball".

"Ζούμε σε μια δημοκρατία και ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Πρέπει να σέβεσαι όμως το παρελθόν και να ευχαριστείς αυτούς τους επαγγελματίες παίκτες, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε το άθλημα", είπε ο Becker.

Και συνέχισε: "Ξεκινάω με την Αυστραλία. Οι Rod Laver, Ken Rosewall, John Newcombe, Ken Roach, μετά οι Patrick Rafter και Lleyton Hewitt. Όλοι τους ήταν Νο.1 και κέρδισαν Grand Slam τουρνουά. Μετά είχαμε τις επιτυχίες των McEnroe, Connors, Borg και Lendl, που έκαναν αρκετά πιο εμπορικό το τένις. Όλοι αυτοί το έκαναν γνωστό, έφεραν θεατές. Και μπορούμε να δούμε σήμερα το αποτέλεσμα. Ποτέ ξανά το τένις δεν είχα τέτοια χρηματικά έπαθλα και εμπορικότητα όπως σήμερα. Και αυτό οφείλεται στους θρύλους του αθλήματος.

Εγώ έπαιξα για λίγο στη δεκατία του 1980, όταν έπαιζαν ακόμα οι Edberg και Wilander. Μετά ήρθαν τα '90, με τους Agassi και Sampras. Όλοι αυτοί το έκαναν εφικτό για τον Κύργιο να μην παίξει καθόλου τένις φέτος και ακόμα κι έτσι να μπορεί να βιοποριστεί από το τένις."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots