ATP
Τσιτσιπάς: "Πέρσι κάναμε το 80% της δουλειάς"

 
Τσιτσιπάς: "Πέρσι κάναμε το 80% της δουλειάς"
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2023 - 21:47

Στις δηλώσεις που έκανε ενόψει της επιστροφής του στην Αυστραλία για το United Cup, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για το πως η Ελλάδα απέδειξε πέρσι πως είναι σε θέση να φτάσει ως το τέλος και να κερδίσει τον τίτλο.

"Κάθε χρόνο είμαι πολύ ενθουσιασμένος όταν εκπροσωπώ τη χώρα μου σε μεγάλα στάδια. Είναι μια τιμή που σημαίνει περισσότερα απ' οτιδήποτε άλλο. Πέρσι είχαμε μια μεγάλη ευκαιρία να μπούμε στον τελικό και να κερδίσουμε τον τίτλο", είπε ο Τσιτσιπάς στις δηλώσεις του για την επίσημη ιστοσελίδα του United Cup.

"Ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα πως η Ελλάδα ήταν πραγματικά ενωμένη όσον αφορά τους παίκτες, όλοι μας κυνηγούσαμε αυτόν τον έναν στόχο που είχαμε χωρίς κανέναν δισταγμό και καμία αμφιβολία ότι έχουμε τη δυνατότητα να το πετύχουμε. Τις προηγούμενες φορές που μαζευόμασταν μόνο οι άνδρες (για το ATP Cup) και δεν είχαμε τις γυναίκες στην ομάδα μας, ήταν λίγο διαφορετικά. Δεν καταφέρναμε να φτάσουμε τόσο μακριά. Αυτή τη φορά όμως (το 2023) ήταν ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πως αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, εγώ και η Μαρία (Σάκκαρη) αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά, μπορούμε να είμαστε πολύ δυνατοί και γεμάτοι αυτοπεποίθηση", πρόσθεσε ο Έλληνας πρωταθλητής.

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα, στην πρώτη έκδοση του United Cup, κατάφερε να φτάσει έως τα ημιτελικά, όπου ηττήθηκε από την πολύ δυνατή ομάδα της Ιταλίας.

"Ένιωθα πως είχαμε μεγάλη αυτοπεποίθηση στο court. Ξέραμε πως αν ενώσουμε τα σωστά κομμάτια, το παζλ μπορεί να ολοκληρωθεί. Ήμασταν πολύ κοντά στο να το κάνουμε, νιώθω πως ολοκληρώσαμε το 80% της δουλειάς."

Με τη Μαρία Σάκκαρη, ο Στέφανος μοιράστηκε 3 φορές το court στην περσινή διοργάνωση και δεν έχασαν ούτε ένα παιχνίδι (3-0).

"Η Μαρία και εγώ δεν τα παρατάμε ποτέ. Και οι δυο πολεμάμε δίχως έλεος και προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε όπλο που έχουμε στη φαρέτρα, για να πετύχουμε το στόχο μας. Αν χρειαστεί να παίξουμε ένα ράλι από τη βασική γραμμή, θα το κάνουμε. Αν μου ζητηθεί να ανεβώ στο φιλέ, μπορώ να το κάνω. Η Μαρία είναι πολύ ολοκληρωμένη παίκτρια που μπορεί να παίξει απ' οποιαδήποτε θέση στο γήπεδο, οπότε αυτό με βοηθάει πολύ στο μεικτό διπλό μαζί της. Είναι πολύ διασκεδαστικό να παίζεις με μια μαχήτρια σαν τη Μαρία. Ακόμα και σε μια κακή μέρα, αρνείται να επιτρέψει σ' αυτό το συναίσθημα να την καταβάλει και πάντα βρίσκουμε τρόπους, είτε έρχεται θύελλα, είτε καταιγίδα, είμαστε σε θέση να βρούμε τρόπους να το αντιμετωπίσουμε."

Τέλος, ο Τσιτσιπάς μίλησε για την εμπειρία του πέρσι στο Σίδνεϊ: "Έχω διασκεδάσει πολύ ταξιδεύοντας στην Αυστραλία και βλέποντας τους Έλληνες σε όλα τα γήπεδα. Φέτος στο Σίδνεϊ είχα ίσως ένα από τα καλύτερα κοινά που είχα ποτέ στη ζωή μου. Ήταν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα μας με την Ιταλία και μου άφησε μερικές πολύ έντονες και αξέχαστες αναμνήσεις. Είχα απολαύσει κάθε λεπτό που ήμουν στο γήπεδο."

Θυμίζουμε πως στο Σίδνεϊ θα δώσει όλους τους αγώνες της φέτος η Εθνική μας ομάδα, που θα ξεκινήσει την προσπάθειά της την Τρίτη 2 Ιανουαρίου, αντιμετωπίζοντας τη Χιλή. Την επόμενη (03/01) θα αντιμετωπίσει τον Καναδά και εφόσον προκριθεί θα συνεχίσει στις νοκ άουτ φάσεις, που θα γίνουν επίσης στο Σίδνεϊ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots