ATP
Ο Khachanov σταμάτησε τον Mensik και κέρδισε τον τίτλο στην Ντόχα (vid)

 
Ο Khachanov σταμάτησε τον Mensik και κέρδισε τον τίτλο στην Ντόχα (vid)
© Qatar Tennis
tn team Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024 - 20:28

O Karen Khachanov έβαλε τέλος στο σερί του 18χρονου Jakub Mensik, για να κατακτήσει τον τίτλο στο τουρνουά της Ντόχας.

Δεν ήταν εύκολο, αλλά ο Khachanov κατάφερε να σταματήσει τον Mensik, κερδίζοντάς τον με 7-6 (12), 6-4 στον τελικό του Qatar Open στην Ντόχα.

Ο 27χρονος Ρώσος χρειάστηκε να σβήσει 4 set points στο συγκλονιστικό tie-break του 1ου σετ, που ολοκλήρωσε στο 4ο δικό του set point, μετά από 26 πόντους, με 14-12!

Αμέσως μετά την κατάκτηση αυτού του πολύ αμφίρροπου και ισορροπημένου σετ, ο Khachanov έκανε και το μοναδικό break του τελικού, για να προηγηθεί με 2-0 στο 2ο σετ. Έκτοτε δεν έχασε το προβάδισμα που είχε αποκτήσει και υπερασπίστηκε μέχρι το τέλος το σερβίς του, για να ολοκληρώσει τη νίκη του σε 1 ώρα και 49 λεπτά αγώνα.

Αυτός ήταν ο 1ος τίτλος στη χρονιά για τον Khachanov και ο 6ος συνολικά στην καριέρα του, με τον Ρώσο να βελτιώνει το ρεκόρ του σε τελικούς στο 6-2 νίκες. Θα κερδίσει 2 θέσεις μετά απ' αυτή την επιτυχία του και θα επιστρέψει στο No.15 του κόσμου.

Για τον Mensik ήταν μια τρομερή εβδομάδα, αφού ο 18χρονος Τσέχος κατάφερε να προκριθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό ΑΤΡ διοργάνωσης, αντιμετωπίζοντας σε όλους τους αγώνες του μεγάλα ονόματα!

Συγκεκριμένα, απέκλεισε κατά σειρά τους Alejandro Davidovich Fokina, Andy Murray, Andrey Rublev και Gael Monfils, για να φτάσει μέχρι τον τελικό και να εξασφαλίσει μια άνοδο 29 θέσεων, που θα τον φέρει στο Νο.87 της ΑΤΡ την ερχόμενη Δευτέρα. Αυτή θα είναι και η πρώτη του είσοδος στο Top 100 της παγκόσμιας κατάταξης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots