ATP
Τσιτσιπάς: "Περιμένω ένα δύσκολο ματς - θέλω να προσφέρω στον κόσμο"

 
Τσιτσιπάς: "Περιμένω ένα δύσκολο ματς - θέλω να προσφέρω στον κόσμο"
© Abierto Mexicano
tn team Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024 - 14:18

Μετά την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Ακαπούλκο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τον επόμενο αγώνα του, με τον Alex De Minaur, αλλά και για την δωρεά του στους πληγέντες του τυφώνα Ότις.

Παρότι τον έχει κερδίσει και στις 10 προηγούμενες συναντήσεις τους, ο Τσιτσιπάς περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον De Minaur, που είναι φορμαρισμένος, έχει ξεκινήσει πολύ καλά τη σεζόν και επιπλέον είναι ο υπερασπιστής του τίτλου στο Ακαπούλκο.

"Είναι πάντα δύσκολο να τον αντιμετωπίζεις. Είναι σπουδαίος μαχητής και παλεύει τον κάθε πόντο. Ελπίζω για έναν καλό αγώνα, έναν αγώνα που θα βγω εκεί έξω και θα κάνω 'βαριά' χτυπήματα. Περιμένω ένα δύσκολο ματς", είπε ο Στέφανος στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου.

Για το γεγονός πως πολύς κόσμος στο Ακαπούλκο τον υποστηρίζει σε κάθε του αγώνα, είπε: "Είναι υπέροχο που έχω τον κόσμο στο πλευρό μου, είναι πολύ υποστηρικτικοί. Είναι κάτι που είναι πάντα στο μυαλό μου, αμέσως αφού τελειώσει η σεζόν στην Αυστραλία έχω ένα πολύ θετικό περιβάλλον στο Μεξικό και είναι κάτι για το οποίο ανυπομονώ και μου δίνει υπέροχα συναισθήματα."

Για το αν του δίνει κίνητρο η απόφασή του να δωρίζει 1.000 δολάρια για κάθε άσο που πετυχαίνει στους πληγέντες του τυφώνα Ότις, ανέφερε: "Μου δίνει κίνητρο, θέλω να προσφέρω αρκετά χρήματα για τον κόσμο του Ακαπούλκο, είναι η αποστολή μου. Φυσικά η κύρια αποστολή μου είναι να παίξω καλό τένις και να είμαι συγκεντρωμένος στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο court, αλλά όταν υπάρχει και αυτός ο σκοπός από πίσω μπορεί να κάνει καλό στο τένις σου."

Στο ίδιο θέμα, ρωτήθηκε και για το ποιο ήταν το σκεπτικό πίσω από την πρωτοβουλία του να συνεισφέρει: "Όταν με υποδέχονται σε μια χώρα, είναι φυσιολογικό για μένα να θες να ανταποδώσεις κάτι στον κόσμο που σου συμπεριφέρεται τόσο καλά και σου δίνει την αγάπη του. Προέρχομαι από μια χώρα που έχει υποφέρει αρκετά από την οικονομική κρίση και μπορώ να καταλάβω πως είναι κόσμος να χάνει το σπίτι του και να χάνει την περιουσία του από μια φυσική καταστροφή."

Ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον De Minaur για μια θέση στα ημιτελικά του Ακαπούλκο στις 02:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Ελλάδα (COSMOTE SPORT 6HD).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots