ATP
O Fonseca θυσιάζει το κολέγιο για χάρη της επαγγελματικής καριέρας

 
O Fonseca θυσιάζει το κολέγιο για χάρη της επαγγελματικής καριέρας
© Fotojump / Rio Open
tn team Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2024 - 15:06

Μετά και τις πρόσφατες επιτυχίες του στο Ρίο, ο 17χρονος Joao Fonseca πήρε την απόφαση να μην δεχτεί την υποτροφία του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια και να γίνει επαγγελματίας τενίστας.

O Fonseca είχε μια στρωμένη διαδρομή στο τένις και στη ζωή του, καθώς θα ξεκινούσε τις σπουδές του στο University of Virginia την επόμενη ακαδημαϊκή σεζόν, ωστόσο μετά και τις πρόσφατες επιτυχίες του στο Ρίο πήρε την απόφαση να αφοσιωθεί από τώρα στο επαγγελματικό τένις.

"Ήθελα να ανακοινώσω ότι δεν θα πάω στο κολέγιο και θα γίνω επαγγελματίας το 2024. Ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση για μένα και για την οικογένειά μου, γιατί ονειρευόμουν να ζήσω την φοιτητική ζωή στο Charlottesville, όπου θα έπαιζα το άθλημα που αγαπώ με μια μαγευτική ομάδα και προπονητή, αλλά τους τελευταίους μήνες είχα ένα κάλεσμα από το επαγγελματικό τένις και δεν μπορούσα να αρνηθώ", έγραψε στην ανακοίνωσή του ο νεαρός Βραζιλιάνος, την οποία και μοιράστηκε στα social media του.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Joao Fonseca (@joaoffonseca)

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Fonseca προέρχεται από μια εύπορη αστική οικογένεια της Βραζιλίας και το οικονομικό δεν ήταν ποτέ ζήτημα. Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες ακούστηκε πως οι γονείς του είπαν αρκετά "όχι" σε χορηγίες, επειδή είχαν στο μυαλό τους σαν δεδομένο πως ο γιος τους θα πάει στις Ηνωμένες Πολιτείες για να σπουδάσει και θα συνεχίσει εκεί το τένις.

Μετά τη μαγική του πορεία στο 500άρι του Ρίο όμως, όπου έφτασε μέχρι τα προημιτελικά πετυχαίνοντας τις 2 πρώτες tour-level νίκες του απέναντι στους ικανότατους Arthur Fils και Cristian Garin, ο 17χρονος Fonseca μπήκε σε ένα μεγάλο δίλημμα, μιας και πήρε μια γεύση από το όνειρό του, το να παίζει σε μεγάλα γήπεδα για μεγάλα τουρνουά.

"Τους τελευταίους μήνες, ήμουν πολύ συγκεντρωμένος στην πρόοδό μου και αυτό είναι το αποτέλεσμα. Είμαι πολύ πιο ώριμος τώρα και νιώθω πως βρίσκομαι εδώ που ανήκω. Θέλω να παίζω στα μεγάλα στάδια", είχε πει μετά τη νίκη του επί του Fils στο Ρίο ο Fonseca, ο οποίος πέρσι αναδείχθηκε πρωταθλητής στο US Open στα juniors.

Δημοσιεύματα στη Βραζιλία αναφέρουν μάλιστα πως θα αγωνιστεί στο Masters του Μαϊάμι σε λίγες εδβομάδες, αλλά και στα προκριματικά του Masters της Μαδρίτης, μέσω wild card. Ως εκ τούτου, θα έχει τη δυνατότητα στο κοντινό μέλλον να βελτιώσει κι άλλο τη θέση του στην κατάταξη - σήμερα βρίσκεται στο Νο.343 του κόσμου - και να μην χρειαστεί να αγωνίζεται για καιρό σε Futures και σε Challengers.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots