ATP
Συνεχίζεται το παραμύθι για τον 17χρονο Fonseca στο Ρίο! (vids)

 
Συνεχίζεται το παραμύθι για τον 17χρονο Fonseca στο Ρίο! (vids)
© Rio Open
tn team Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 - 9:52

O 17χρονος Joao Fonseca κέρδισε και τον Cristian Garin στο Ρίο, για να γίνει ο δεύτερος νεότερος παίκτης που προκρίνεται σε προημιτελικό ΑΤΡ 500 διοργάνωσης, μετά τον Rafael Nadal!

Το όνειρο συνεχίζεται για τον Joao Fonseca στο Ρίο και στο μεγαλύτερο τουρνουά της πατρίδας του, όπου ο 17χρονος Βραζιλιάνος πέτυχε τις δυο πρώτες - μέχρι στιγμής - νίκες του σε ΑΤΡ διοργάνωση.

Μετά τη σπουδαία νίκη του επί του Arthur Fils, ο νεαρός Βραζιλιάνος απέκλεισε και τον Cristian Garin, κερδίζοντάς τον με 6-4, 6-4, για να μπει στα προημιτελικά του Rio Open. 

Έγινε μάλιστα ο 2ος νεότερος παίκτης στην ιστορία των ATP 500 τουρνουά (από το 2009) που προκρίθηκε στα προημιτελικά, μετά από τον Nadal.

Ο Fonseca κατάφερε να κάνει 2 break στα 3 τελευταία games του 1ου σετ, στο οποίο ήταν πίσω με break στο 3-4 και το κατέκτησε με 6-4. Στο 2ο σετ ένα break έκανε τη διαφορά και ήρθε για τον 17χρονο στο 10ο game, όπου "έσπασε" τον Garin και έγραψε το τελικό 6-4, 6-4.

Στα προημιτελικά του Rio Open, o Fonseca θα αντιμετωπίσει τον Αργεντινό Mariano Navone, που είναι 22 ετών και πέτυχε επίσης τις 2 πρώτες tour-level νίκες της καριέρας του αυτή την εβδομάδα. Ο Αργεντινός qualifier, απέκλεισε στον 2ο γύρο τον Yannick Hanfmann με το εντυπωσιακό 6-1, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots