ATP
Πρώτος τελικός στο χώμα για Hurkacz - εκτός ο Ruud (vids)

 
Πρώτος τελικός στο χώμα για Hurkacz - εκτός ο Ruud (vids)
© Estoril Open
tn team Σάββατο, 06 Απριλίου 2024 - 22:51

O Hubert Hurkacz απέκλεισε τον Cristian Garin και προκρίθηκε στον πρώτο τελικό της καριέρας του στο χώμα. Εκτός τελικού έμεινε ο Casper Ruud, που αποκλείστηκε από τον Pedro Martinez.

O Hurkacz συνεχίζει την πολύ καλή πορεία του στο Εστορίλ και απέκλεισε τον Garin με 6-3, 3-6, 6-3, για να προκριθεί στον τελικό του Estoril Open.

Παρότι δεν είναι αδύναμος παίκτης στο χώμα, ο Πολωνός δεν είχε ποτέ ξανά προκριθεί σε τελικό χωμάτινης διοργάνωσης στο ATP Tour και τώρα θα παίξει τον πρώτο του.

Συνολικά θα είναι ο 10ος τελικός της καριέρας του και θα διεκδικήσει τον 8ο τίτλο του (7-2), ενώ θα είναι και ο 1ος τελικός του στη χρονιά.

Στον αυριανό τελικό θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό Pedro Martinez, που απέκλεισε το Νο.1 του ταμπλό και φιναλίστ τα 2 τελευταία χρόνια στο Roland Garros, Casper Ruud, κερδίζοντάς τον με 6-4, 4-6, 6-4.

Ήταν μια μάχη που ξεπέρασε τις 3 ώρες σε διάρκεια, με τον Martinez, No.77 στον κόσμο, να προηγείται με 5-1 στο 3ο σετ και να χάνει 3 match points σε 2 διαφορετικά games, με αποτέλεσμα να γίνει το σκορ 5-4. Τελικά, επιστρέφοντας και από το 15-30 στο 10ο game, κράτησε το σερβίς του και έβαλε τέλος στο ματς, για να προκριθεί στον 3ο τελικό της καριέρας του (1-1).

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots