ATP
Dimitrov: "Το backhand με το ένα χέρι είναι το πιο όμορφο και το πιο δύσκολο χτύπημα"

 
Dimitrov: "Το backhand με το ένα χέρι είναι το πιο όμορφο και το πιο δύσκολο χτύπημα"
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Κυριακή, 10 Μαρτίου 2024 - 17:27

Για την αδυναμία του στο backhand με το ένα χέρι μίλησε ο Grigor Dimitrov, σε μια εποχή που το βλέπουμε όλο και λιγότερο στο κορυφαίο επίπεδο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Grigor Dimitrov είναι οι παίκτες που βρίσκονται πιο κοντά από κάθε άλλον στο Top 10 αυτή τη στιγμή και χτυπάνε το backhand με το ένα χέρι.

Κι ενώ έχουμε ακούσει πολλές φορές τον Στέφανο να εκφράζει την λατρεία του προς το συγκεκριμένο χτύπημα και την επιθυμία του να το βλέπουμε περισσότερο, χθες ρωτήθηκε γι' αυτό και ο Dimitrov, ο οποίος έχει λίγο-πολύ τα ίδια συναισθήματα.

"Θα είναι μεγάλο πρόβλημα αν εξαφανιστεί. Για την ώρα, συνεχίζουμε να το υπερασπιζόμαστε. Εγώ πάντα θα το υπηρετώ, είναι το πιο όμορφο χτύπημα του αθλήματος και ίσως το πιο δύσκολο. Ξέρω πως στις νέες γενιές δεν το συστήνουν γιατί είναι περιοριστικό, αλλά θα ήταν πολύ ωραίο να βλέπαμε περισσότερους παίκτες με one-handed backhand. Κάθε φορά που το εκτελείς σωστά, είναι εντυπωσιακό", είπε συγκεκριμένα ο 32χρονος Βούλγαρος, στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στο Indian Wells.

Ο Dimitrov βρίσκεται στο Νο.13 της παγκόσμιας κατάταξης αυτή τη στιγμή και με μια καλή πορεία στο Indian Wells μπορεί να διεκδικήσει μέχρι και επιστροφή στο Top 10. Την ίδια ώρα ο Τσιτσιπάς βρίσκεται στο Νο.11 και είναι ακόμα πιο κοντά στην επιστροφή του στη 10άδα. Θυμίζουμε πως τις τελευταίες 3 εβδομάδες, απ' όταν βγήκε ο Στέφανος δηλαδή από εκεί, τo Top 10 έχει μείνει για 1η φορά στην ιστορία της ΑΤΡ χωρίς εκπρόσωπο του backhand με το ένα χέρι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots