ATP
Τι γίνεται με το Νο.1 μετά τον αποκλεισμό του Djokovic

 
Τι γίνεται με το Νο.1 μετά τον αποκλεισμό του Djokovic
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024 - 12:44

O Novak Djokovic αποχαιρέτησε πολύ νωρίς το Indian Wells και ξαφνικά η μάχη του Νο.1 αποκτά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Για την ώρα ο κάτοχος 24 Grand Slam τίτλων, ο οποίος έχει φτάσει αισίως στο αδιανόητο ρεκόρ των 416 εβδομάδων στο Νο.1 του κόσμου και συνεχίζει, δεν κινδυνεύει να πέσει από την κορυφή, αφού αγωνίστηκε στο Indian Wells για 1η φορά μετά από 5 χρόνια και δεν χάνει κανέναν βαθμό - για την ακρίβεια θα κερδίσει 50 βαθμούς για τη μια νίκη που έκανε.

Ωστόσο, αν κάποιος από τους Jannik Sinner και Carlos Alcaraz πάνε μακριά ή κατακτήσουν τον τίτλο στην έρημο, τότε ο Nole θα νιώσει την ανάσα τους.

Αυτή τη στιγμή, λόγω φόρμας αλλά και λόγω βαθμών, ικανότερος για να πλησιάσει τον Djokovic δείχνει πως είναι ο Sinner, ο οποίος αφενός θα ανεβεί για 1η φορά στο Νο.2 του κόσμου αν κάνει ίση ή καλύτερη πορεία από τον Alcaraz, αφετέρου μπορεί να μειώσει έως και στους 815 βαθμούς τη διαφορά του από το Νο.1, αν κατακτήσει το τρόπαιο.

Ο Alcaraz από την πλευρά του, αν υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Indian Wells θα μείνει στους 8.805 βαθμούς, μένοντας κοντά στον Djokovic, στους 910 βαθμούς.

Ο Djokovic πάντως δύσκολα θα χάσει το Νο.1 από τα χέρια του τις επόμενες εβδομάδες, αφού ούτε στο Μαϊάμι, αλλά ούτε και στα πρώτα τουρνουά της χωμάτινης σεζόν υπερασπίζεται πολλούς βαθμούς. Παρόλα αυτά αρχίζει να μένει αρκετά πίσω στο Race για το Τορίνο, τη βαθμολογία της φετινής σεζόν δηλαδή, έχοντας κάνει το χειρότερο ξεκίνημά του σε μια σεζόν εδώ και αρκετά χρόνια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots