ATP
Συνεχίζει χωρίς προπονητή ο Djokovic

 
Συνεχίζει χωρίς προπονητή ο Djokovic
© TENNIS AUSTRALIA
tn team Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 6:08

Σε δηλώσεις του στη Σερβία, ο Novak Djokovic υπογράμμισε πως ακόμα δεν έχει εικόνα για τον διάδοχο του Goran Ivanisevic, ενώ ανέφερε πως θα δοκιμάσει να συνεχίζει χωρίς προπονητή για κάποιο διάστημα.

Ο Djokovic μίλησε για πρώτη φορά μετά το "διαζύγιο" με τον Goran Ivanisevic, σε δημοσιογράφους της Σερβίας, στα πλαίσια μιας συνέντευξης Τύπου που έγινε για ένα νέο ντοκυμαντέρ προς τιμήν του μέντορά του, Nikola Pilic, στο Βελιγράδι το βράδυ της Πέμπτης.

Οι ερωτήσεις βέβαια για τον Ivanisevic δεν θα μπορούσαν να μη γίνουν και ο Djokovic τις απάντησε χωρίς πρόβλημα.

"Πρώτα απ' όλα, ο Goran είναι αδερφικός φίλος, δικός μου και της οικογένειάς μου. Είναι ένα αγαπημένο μου πρόσωπο και το τέλος της επαγγελματικής μας συνεργασίας δεν σημαίνει πως θα σταματήσει η φιλία μας. Ο χωρισμός μας ήταν θετικός, όσο θετικός μπορεί να είναι ένας χωρισμός. Μετά από 5 χρόνια, φτάσαμε σε ένα σημείο που ήμασταν και οι δυο εξαντλημένοι από τη συνεργασία αυτή", είπε ο κάτοχος 24 Grand Slams τίτλων.

Και συνέχισε: "Μαζί με τον Goran γράψαμε ιστορία, κερδίσαμε Slams, τελειώσαμε χρονιές στο Νο.1, αλλά περάσαμε και από δοκιμασίες, όπως η αποβολή στο US Open ή η απέλαση από την Αυστραλία. Πάντα θα θυμάμαι πως ήταν εκεί ως άνθρωπος πρώτα απ' όλα, φέρνοντας τις σωστές αξίες στη σχέση μας. Η χημεία αυτή έφερε και σπουδαία αποτελέσματα. Εύχομαι στον Goran τα καλύτερα."

Όσο για το τι θα γίνει από δω και πέρα, ο Djokovic άφησε την υπόνοια πως θα δοκιμάσει να πορευτεί για κάποιο καιρό χωρίς προπονητή.

"Ακόμα δεν έχω μια ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος θα είναι ο νέος μου προπονητής, ή αν θα υπάρξει γενικά νέος προπονητής. Από παιδί έχω προπονητές, τώρα προσπαθώ να καλύψω μόνος τις ανάγκες του εαυτού μου, να δω με τι νιώθω πιο άνετα. Σε περίπτωση που κάποιος έρθει στην ομάδα μου θα σας ενημερώσω."

Η ομάδα του Djokovic αυτή τη στιγμή αποτελείται από τους φυσιοθεραπευτές Miljan Amanovic και Claudio Zimaglia, τον γυμναστή Marco Panichi, τον ατζέντη του και hitting partner Carlos Gomez Herera και τον ατζέντη και μάνατζέρ του, Mark Maden. Τις τελευταίες ημέρες έκανε προπονήσεις και με τον Nenad Zimonjic, παλιό του συμπαίκτη στην Εθνική ομάδα της Σερβίας, ενώ οι Σέρβοι αναφέρουν πως είναι πιθανό να ταξιδέψει μαζί του στα επόμενα τουρνουά και ο αδερφός του, Marko Djokovic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots