ATP
O Nadal πήρε άριστα στο τεστ του Norrie και συνεχίζει στο Bastad (vids)

 
O Nadal πήρε άριστα στο τεστ του Norrie και συνεχίζει στο Bastad (vids)
© Nordea Open/Johan Lilja
tn team Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024 - 18:23

O Rafael Nadal δείχνει πως υπάρχει συνέχεια στην πρόοδο που είχε τις τελευταίες εβδομάδες της χωμάτινης σεζόν, ξεπερνώντας στα 2 σετ το εμπόδιο του Cameron Norrie, για να μπει στα προημιτελικά του Bastad.

Ο 38χρονος Ισπανός έπαιξε καλό τένις και επιβλήθηκε του No.5 του ταμπλό με 6-4, 6-4, για να εξασφαλίσει την παρουσία του στους αυριανούς προημιτελικούς του Nordea Open, όπου θα παίξει αύριο.

Θυμίζουμε πως ο Rafa έχει διπλή αποστολή στο Bastad, αφού έχει προκριθεί και στα ημιτελικά του διπλού με τον Casper Ruud, εκτός αν τελικώς αποφασίσει να αποσυρθεί από εκείνο το ταμπλό. Ο ημιτελικός του διπλού πάντως είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο, οπότε προφανώς θα περιμένει και το αυριανό ματς του μονού.

Στο ματς με τον Norrie πάντως ο Nadal όχι απλά πέρασε το τεστ, αλλά πήρε και καλό βαθμό. Στο 1ο σετ έκανε το μοναδικό break στο 7ο game, προηγήθηκε με 4-3 και έκλεισε το σετ στο 10ο game, όπου έσωσε 2 break points, για να υπερασπιστεί τελικά το σερβίς του και να διαμορφώσει το 6-4.

Στο 2ο σετ ο Norrie έσβησε ένα break point στο 1ο game και μετά απ' αυτό έκανε εκείνος break, για να προηγηθεί με 3-1. Έσβησε μάλιστα και δεύτερο break point στο 5ο game, για να κάνει και το 4-1 και να πάρει ένα σημαντικό προβάδισμα.

Μετά απ' αυτό έκανε ένα εντυπωσιακό σερί ο Nadal, που κέρδισε τα 5 επόμενα games αλλά και τους 20 από τους 23 τελευταίους πόντους της αναμέτρησης, για να ανατρέψει εντυπωσιακά το σετ και να "κλειδώσει" τη νίκη του σε 1 ώρα και 43 λεπτά αγώνα.

Στα προημιτελικά του Bastad θα δώσει ένα ακόμα δυνατό ματς ο κάτοχος 22 Grand Slam τίτλων, ενάντια στο Νο.4 του ταμπλό, Mariano Navone. O Αργεντινός κάνει μια εξαιρετική σεζόν, χάρη σ' αυτή άλλωστε μπήκε και στο Top 30 της παγκόσμιας κατάταξης. Σήμερα κέρδισε τον Sumit Nagal με 6-4, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots