ATP
Τα ελληνικά του Τσιτσιπά στον διαιτητή: "Δεν μπορείς να τα κάνεις αυτά!" (vid)

 
Τα ελληνικά του Τσιτσιπά στον διαιτητή: "Δεν μπορείς να τα κάνεις αυτά!" (vid)
tn team Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2024 - 1:44

Εκνευρισμένος και πολύ απογοητευμένος, ο Στέφανος Τσιτσιπάς άρχισε αυθορμήτως να παραπονιέται στα ελληνικά στον Ισπανό διαιτητή, όταν του πήρε το πρώτο σερβίς σε έναν πολύ κρίσιμο πόντο, στο σημείο που έχασε ουσιαστικά το ματς με τον Jack Draper.

Ο Τσιτσιπάς έκανε το πρώτο break και μάλιστα σε κρίσιμο σημείο στο 3ο σετ, για να προηγηθεί του Βρετανού με 5-4 και να πάρει τις μπάλες για να σερβίρει για τη νίκη.

Στο game αυτό ωστόσο βρέθηκε πίσω με 0-30 και σε εκείνον τον πόντο δεν είχε πρώτο σερβίς, καθώς ο Ισπανός διαιτητής Nacho Forcadell του καταλόγισε time violation. Ήταν η δεύτερη φορά που συνέβαινε και έτσι αντί για warning, ο Forcadell έδωσε 2ο σερβίς στον Τσιτσιπά.

Ο Έλληνας τενίστας, φανερά αποσυντονισμένος, αστόχησε σ' αυτό το σερβίς και έτσι καταλογίστηκε διπλό λάθος και το game πήγε στο 0-40.

Μετά απ' αυτό έχασε τελείως την ψυχραιμία του και πλησίασε τον διαιτητή για να παραπονεθεί. Μάλιστα, δείγμα του πόσο απογοητευμένος ήταν, άρχισε να του μιλάει στα ελληνικά!

"Δεν επιτρέπεται να κάνεις αυτά τα πράγματα σαν διαιτητής. Παίζουμε αγώνα, πάνε όλα μια χαρά... Δεν μπορείς να τα κάνεις αυτά τα πράγματα" του είπε χαρακτηριστικά.

Ο Forcadell του είπε ότι μπορεί να του λέει ό,τι θέλει, αλλά εκείνος δεν θα καταλάβαινε και ούτε θα άλλαζε την απόφασή του. Ο Τσιτσιπάς συνέχισε να του μιλάει στα ελληνικά και τότε ο Ισπανός τον προειδοποίησε ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει να το κάνει αυτό.

Να σημειωθεί πως παρόλο που ο Στέφανος δεν είχε επιθετικό ύφος, ο διαιτητής από την πλευρά του δεν μπορούσε να γνωρίζει τι του λέει ούτε γιατί του μιλάει στα ελληνικά, συνεπώς αν συνέχιζε θα μπορούσε κάλλιστα να τον τιμωρήσει και με point penalty.

Ο Στέφανος το συνειδητοποίησε αυτό και σταμάτησε τα παράπονα, επιστρέφοντας στη θέση του για να συνεχίσει το ματς. Η ζημιά ωστόσο είχε γίνει, αφού έχασε τελείως τη συγκέντρωσή του και δεν μπόρεσε ούτε μετά το break του Draper (με love) να αφήσει πίσω αυτό το περιστατικό και να στείλει έστω το 3ο σετ σε tie-break. Ανταυτού, υπέστη δεύτερο συνεχόμενο break στο 12ο game και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση του Σινσινάτι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots