ATP
Τίτλοι τέλους για τον Krajinovic (vid)

 
Τίτλοι τέλους για τον Krajinovic (vid)
© Tata Maharashtra Open
tn team Τρίτη, 20 Αυγούστου 2024 - 22:33

Στα 32 του χρόνια και μετά τον αποκλεισμό του από τα προκριματικά του US Open, o Filip Krajinovic ανακοίνωσε το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας.

O Krajinovic ηττήθηκε από τον Juriy Rodionov με 6-4, 6-2 στον 1ο γύρο των προκριματικών κι έτσι δεν θα συνεχίσει την προσπάθειά του στο US Open.

Ανακοίνωσε πως αυτό ήταν το τελευταίο τουρνουά της καριέρας του και μπορεί να μην πήγε όπως θα επιθυμούσε, αλλά αποχωρεί γεμάτος από το tour.

"Εκπλήρωσα το όνειρό μου, μοιράστηκα το court και αγωνίστηκα ενάντια στους κορυφαίους παίκτες της ιστορίας του αθλήματος. Όπως και κάθε άθλημα, αυτό το ταξίδι είχε σκαμπανεβάσματα. Το ταξίδι μου ήταν ταραχώδες, ενδιαφέρον και μερικές φορές, μια παράλογη εμπειρία. Είμαι λίγο λυπημένος που δεν κέρδισα κανένα ΑΤΡ τουρνουά, αλλά είμαι περήφανος με τους τελικούς που έπαιξα, συμπεριλαμβανομένου και του τελικού στο Masters 1000 του Παρισιού και του αριστοκρατικού τουρνουά του Queen's, που με οδήγησε και στην καλύτερη θέση που είχα ποτέ, το Νο.26", έγραψε στη δημοσίευσή του ο Krajinovic.

"Το καλύτερο κομμάτι της καριέρας μου ήταν το Davis Cup, όπου ήταν μεγάλη μου τιμή να μοιράζομαι τα αποδυτήρια με μια πολύ σπουδαία γενιά πρωταθλητών για 15 χρόνια. Όταν κοιτάζω πίσω μου σε όσα έχω καταφέρει και σε όλα όσα μου έχει δώσει το τένις, είμαι εξαιρετικά ευγνώμων και χαρούμενος που βρέθηκα σ' αυτό το μονοπάτι, έκανα καλούς φίλους και βίωσα αξέχαστες στιγμές", πρόσθεσε.

Και κατέληξε: "Με βαριά καρδιά ανακοινώνω το τέλος της επαγγελματικής μου καριέρας. Ευχαριστώ το ATP Tour, το τένις και τον κόσμο που με στήριξε. Θα είστε για πάντα στην καρδιά μου."

O Krajinovic έφτασε μέχρι το Νο.26 του κόσμου, όπως ανέφερε και στη δημοσίευσή του, ενώ έπαιξε σε 5 τελικούς στο ATP Tour, με σημαντικότερο το 1000άρι του Bercy στο Παρίσι. Ήταν επίσης φιναλίστ σε δυο 500άρια, στο Queen's και στο Αμβούργο, αλλά και σε δυο 250άρια. Επιπλέον, κέρδισε 10 τίτλους Challenger, ενώ είχε 4 νίκες Top 10 στην καριέρα του, με μεγαλύτερη αυτή που έκανε απέναντι στον Djokovic ο μακρινό 2010 στο Βελιγράδι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots