ATP
O Medvedev πήρε το ντέρμπι με τον Τσιτσιπά (vid)

 
O Medvedev πήρε το ντέρμπι με τον Τσιτσιπά (vid)
tn team Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2024 - 10:01

Το ντέρμπι της ημέρας κατέληξε στον Daniil Medvedev που άφησε εκτός συνέχειας τον Στέφανο Τσιτσιπά, σε ένα ματς με όμορφους πόντους, πάθος και ένταση.

Ο Ρώσος πήρε τον αγώνα με 7-6 (4), 6-3 έπειτα από 1 ώρα και 50 λέπτά.

Στο 1ο σετ δεν υπήρχαν απώλειες για κανέναν από τους 2 αθλητές, ο Medvedev ήταν σίγουρα πιο απειλητικός έχοντας 6 break point από τα οποία όμως δεν εκμεταλλεύτηκε κανένα.

Από την άλλη πλευρά ο Τσιτσιπάς δεν είχε ούτε ένα κόντρα στον Ρώσο, που φαινόταν να δυσκολεύεται λίγο στις επιστροφές του.

 

Χωρίς έντονες διακυμάνσεις, το σετ οδηγήθηκε στο tie break. O Medvedev ήταν αρκετά σταθερός και το κατέκτησε με 7-6 (3), σε 65 λεπτά.

Στην ανάπαυλα ο Medvedev να σημειωθεί πως πήρε medical timeout καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού πίσω από τον ώμο του.

 

Ο Τσιτσιπάς μπήκε αρκετά αποφασισμένος στο 2ο σετ, κάνοντας μάλιστα break στο 1ο μόλις game και ξεφεύγοντας εν συνεχεία με 2-0.

Ωστόσο ο Ρώσος τενίστας ανέβασε την απόδοση του κατακόρυφα, κυνήγησε μπάλες και ήταν αρκετά σταθερός, κάνοντας αρχικά break back στο 4ο game και παίρνοντας προβάδισμα μετέπειτα στο 8ο game (5-3) που φάνηκε αρκετό για να κλείσει το σετ με 6-3 και το ματς με 2-0.

 

Αυτή ήταν η 10η νίκη για το No.5 του κόσμου απέναντι στον Τσιτσιπά, σε 14 μάχες και η 1η για το 2024, καθώς φέτος δεν είχαν συναντηθεί ξανά. Ο Ρώσος τρέχει ένα σερί 3 συνεχόμενων νικών κόντρα στον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος έχει να τον κερδίσει από το 2022 και το ATP Finals.

Επόμενη μάχη για τον Medvedev θα είναι κόντρα στον κορυφαίο τενίστα αυτή τη στιγμή στον κόσμο Jannik Sinner που κέρδισε νωρίτερα τον Ben Shelton.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots