ATP
Υπέταξε ξανά τον Medvedev o Sinner (vids)

 
Υπέταξε ξανά τον Medvedev o Sinner (vids)
© Shanghai Rolex Masters
tn team Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2024 - 11:35

Για 7η φορά στις 8 τελευταίες αναμετρήσεις τους ο Jannik Sinner είχε τις απαντήσεις απέναντι στον Daniil Medvedev, με το Νο.1 του κόσμου να πανηγυρίζει την 63η φετινή του νίκη και να μπαίνει πρώτος στους ημιτελικούς της Σαγκάης.

O Sinner επιβλήθηκε του Medvedev με 6-1, 6-4 σε 84 λεπτά και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τους ημιτελικούς του Shanghai Masters, όπου μπορεί να έχει έναν επαναληπτικό του τελικού του Πεκίνου, αν ο Carlos Alcaraz επιβεβαιώσει αργότερα σήμερα τα προγνωστικά με τον Tomas Machac.

Ο κορυφαίος της παγκόσμιας κατάταξης διατήρησε τον έλεγχο που έχει με αντίπαλο τον Medvedev στις 2 τελευταίες σεζόν και σήμερα, για να επιβάλλει από νωρίς το δικό του παιχνίδι και να κερδίσει γρήγορα το 1ο σετ με 6-1. Ήταν ένα σετ που τελείωσε σε λιγότερο από μισή ώρα και στο οποίο ο Medvedev κέρδισε μόλις 9 πόντους!

Στο 2ο σετ ο Ρώσος το πάλεψε περισσότερο, αν και ο Sinner παρέμεινε ο παίκτης που είχε τον έλεγχο. Ο Ιταλός πίεσε για break και στα 2 πρώτα service games του αντιπάλου του, ενώ το έκανε τελικά στο 3ο, για να περάσει μπροστά με 3-2.

Με love service game έφτασε στο 4-2 και εξίσου εύκολα έκανε και το 5-3 ο Ιταλός, που πλησίασε τη νίκη στο 9ο game, στο 3-5, 0-30, αλλά ο Medvedev μείωσε σε 5-4 και λίγο έλειψε να επιστρέψει από το πουθενά στο ματς. Αυτό γιατί ο Sinner για 1η φορά σε όλο το παιχνίδι βρέθηκε αντιμέτωπος με break point στο 10ο game, αλλά αντέδρασε καλά και πήρε γρήγορα τους 3 επόμενους πόντους, για να κλείσει το ματς.

Αυτή ήταν η 7η νίκη στα 8 τελευταία παιχνίδια του Sinner με αντίπαλο τον Medvedev, ενώ συνολικά ήταν η 7η σε 14 αναμετρήσεις (7-7), ισοφαρίζοντας τη σειρά.

Ο Sinner, ο οποίος πλησιάζει όλο και περισσότερο στο να εξασφαλίσει από νωρίς το Year-end No.1, έφτασε τις 63 νίκες στη φοβερή χρονιά του, ενώ προκρίθηκε στον 11ο ημιτελικό του για το 2024!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots