ATP
O Machac σταμάτησε τον Alcaraz στη Σαγκάη (vids)

 
O Machac σταμάτησε τον Alcaraz στη Σαγκάη (vids)
© Peter Staples/ATP Tour
tennisnews team Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2024 - 15:48

O Tomas Machac σταμάτησε το νικηφόρο σερί των 12 νικών του Carlos Alcaraz και τον άφησε εκτός ημιτελικών στο Shanghai Masters.

Ακόμα μια σπουδαία επιτυχία πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Tomas Machac, ο οποίος επικράτησε του Carlos Alcaraz με 7-6 (5), 7-5 και προκρίθηκε στους "4" καλύτερους του Masters της Σαγκάης.

O 23χρονος Τσέχος, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.33 του κόσμου, απέτρεψε τον επαναληπτικό του Sinner με τον Alcaraz μετά τον τελικό του Πεκίνου μια εβδομάδα πριν, προκρίθηκε στον μεγαλύτερο ημιτελικό της καριέρας του, ενώ σταμάτησε και το νικηφόρο σερί 12 αγώνων του Alcaraz.

Αυτή ήταν η 2η φορά που κερδίζει παίκτη από το Top 2 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού είχε νικήσει τον Novak Djokovic στα ημιτελικά της Γενεύης νωρίτερα φέτος. Το 2024 έχει 3 νίκες απέναντι σε Top 10 παίκτες, αφού είχε κερδίσει και τον Andrey Rublev στο Μαϊάμι.

Ο Machac έσβησε και τα 2 break points που αντιμετώπισε στο 1ο σετ, το έστειλε στο tie-break και εκεί προηγήθηκε με 5-2 και με 6-4, για να το κερδίσει στο 7-5 και να πάρει ένα σετ στο οποίο δεν είχε φτάσει σε break point.

Στη συνέχεια έκανε και το break στο 2ο σετ, για να προηγηθεί με 3-1. Ο Alcaraz απάντησε και ισοφάρισε σε 3-3, για να πάνε οι δυο τους χέρι-χέρι και σ' αυτό το σετ, μέχρι το 5-5. Τότε ο Τσέχος έκανε ένα μεγάλο break και ανέκτησε το πάνω χέρι σε πολύ κρίσιμο σημείο, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του με love service game για το 7-5.

Στο μεγαλύτερο ματς της μέχρι τώρα καριέρας του, ο Machac θα αντιμετωπίσει τον Sinner, για μια θέση στον τελικό της Σαγκάης. Θα είναι η 2η φορά που θα τον συναντήσει, μετά από τα προημιτελικά του Miami Open νωρίτερα φέτος, όπου ο Ιταλός είχε πάρει τη νίκη με 6-4, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots