ATP
Έκλεισε τον σούπερ τελικό με τον Sinner o Djokovic (vids)

 
Έκλεισε τον σούπερ τελικό με τον Sinner o Djokovic (vids)
© Shanghai Masters
tn team Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2024 - 16:34

O Novak Djokovic υπέταξε και τον Taylor Fritz, για να κλείσει έναν πολύ σπουδαίο τελικό με τον Jannik Sinner στη Σαγκάη, όπου θα διεκδικήσει τον 100ό τίτλο της καριέρας του!

Ο σπουδαίος Novak Djokovic εξασφάλισε την παρουσία του σε ακόμα έναν τελικό, τον 141ο της καριέρας του και θα έχει την ευκαιρία να φτάσει στο σπουδαίο ορόσημο των 100 τίτλων την Κυριακή (99-41).

Ο Djokovic επικράτησε στον δεύτερο ημιτελικό του φιναλίστ του US Open, Taylor Fritz, με 6-4, 7-6 (6), για να κάνει δικό του σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες το εισιτήριο του τελικού, εκεί όπου περίμενε ήδη το Νο.1 του κόσμου, Jannik Sinner. Ο τελικός θα γίνει την Κυριακή στις 11:30 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 6HD).

Ο Djokovic δεν αντιμετώπισε ούτε ένα break point στο 1ο σετ, στο οποίο έκανε το break στο 5ο game (3-2), ενώ είχε χαμένες ευκαιρίες και σε δυο games ακόμα, θα μπορούσε δηλαδή να το κατακτήσει ακόμα ευκολότερα.

Το 2ο σετ ήταν πιο αμφίρροπο, με τον Fritz να έχει τις μόνες του ευκαιρίες για break σε όλο το ματς στο 8ο game, όταν βρέθηκε μπροστά με 3-4, 15-40. Δεν τις αξιοποίησε όμως και έτσι το σετ πήγε στο tie-break, όπου συνεχίστηκε η μεγάλη μάχη. Ο Αμερικανός προηγήθηκε με 5-3 και είχε πρώτος set point στο 6-5, όμως ο Djokovic κέρδισε τους 3 επόμενους πόντους και στο πιο κομβικό σημείο ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε, για να κλείσει το ματς σε 1 ώρα και 56 λεπτά.

Σε ακόμα έναν τελικό σε Masters διοργάνωση θα βρεθεί ο 37χρονος Σέρβος, ο οποίος έχει στην καριέρα του 40 Masters τίτλους (40-18 σε τελικούς), περισσότερους από κάθε άλλλον στην ιστορία.

Απέναντι στον Sinner θα βρεθεί για 8η φορά και τον έχει κερδίσει τις 4 προηγούμενες (4-3). Ο Ιταλός πάντως τον είχε νικήσει στις δυο πιο πρόσφατες, στα ημιτελικά του Davis Cup πέρσι και στα ημιτελικά του Australian Open φέτος. Σε τελικό θα αναμετρηθούν για 2η φορά, μετά το ATP Finals πέρσι, όπου ο Nole είχε πάρει τη νίκη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots