Το 17ο του Nole ή η ώρα του Thiem; (vids)

 
Το 17ο του Nole ή η ώρα του Thiem; (vids)
Το 17ο του Nole ή η ώρα του Thiem; (vids)
tennisnews team Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2020 - 21:47

Ο Novak Djokovic θα επιχειρήσει να υπερασπιστεί τον θρόνο του στη Μελβούρνη και ταυτόχρονα να κερδίσει τον 8ο τίτλο του στο Australian Open και το 17ο Grand Slam της καριέρας του. Ο τελευταίος άνθρωπος που θα προσπαθήσει να τον εμποδίσει, θα είναι ο Dominic Thiem. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον αυριανό τελικό του αυστραλιανού major. 

Για ακόμα μια φορά ο Djokovic, ο οποίος παραμένει αήττητος σε τελικούς στη Μελβούρνη (7-0), θα βρεθεί σε τελικό στo Australian Open. Ο 32χρονος Σέρβος υπερπρωταθλητής θα διεκδικήσει τον 8ο τίτλο του στη Μελβούρνη, τον 17ο σε Grand Slam διοργάνωση (16-9 σε τελικούς Grand Slam) και τον 78ο συνολικά στην καριέρα του (77-34).

Επίσης θα διεκδικήσει την 13η διαδοχική νίκη του, σε ισάριθμες αναμετρήσεις στη φετινή σεζόν, καθώς μετά από το καταπληκτικό του ATP Cup, όπου βοήθησε τη Σερβία να φτάσει στον τίτλο και παρέμεινε αήττητος σε Μπρίσμπεϊν και Σίδνεϊ, έχει πετύχει μόνο νίκες και στη Μελβούρνη.

"Ο Dominic κέρδισε τον τελευταίο μας αγώνα, στο Λονδίνο. Έκανε έναν καταπληκτικό αγώνα με τον Rafa εδώ, τον είδα. Σίγουρα είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο. Του αξίζει να βρίσκεται εδώ. Φαίνεται να έχει βελτιώσει πολύ το παιχνίδι του στις σκληρές επιφάνειες, γιατί συνήθως ταιριάζει περισσότερο στις πιο αργές επιφάνειες", δήλωσε ο Djokovic.

Απέναντι στον Σέρβο και ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να τον εμποδίσει από το να φτάσει τα 17 Grand Slam αυτή την Κυριακή, θα είναι ο Dominic Thiem. Ο 26χρονος Αυστριακός κάνει με διαφορά το καλύτερο τουρνουά του στο Australian Open, αφού μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα δεν είχε προκριθεί ποτέ σε προημιτελικό στη Μελβούρνη.

Αυτό είναι το πρώτο Grand Slam μετά από το Roland Garros, στο οποίο προκρίνεται στα ημιτελικά και στον τελικό. Συνολικά θα είναι η 3η προσπάθειά του για να κατακτήσει ένα major, μετά από τους χαμένους τελικούς στο Roland Garros το 2018 και το 2019, από τον Rafael Nadal.

"Πρέπει να κρατήσω μια καλή ισορροπία. Φυσικά, πρέπει να ρισκάρω πολύ, αλλά την ίδια ώρα, όχι και υπερβολικά πολύ. Είναι μια λεπτή γραμμή. Στον προηγούμενο αγώνα μας, βάδισα πάνω σ' αυτή τη γραμμή χωρίς να την υπερβώ. Σίγουρα όμως θα είναι το φαβορί. Έχει κερδίσει 7 τίτλους εδώ, δεν έχει χάσει σε κανέναν τελικό. Νιώθω καλά στο court, παίζω καλό τένις, θα προσπαθήσω για το καλύτερο που μπορώ την Κυριακή", είπε ο Thiem. 

Ο Djokovic προηγείται στο head 2 head με 6 νίκες σε 10 αγώνες με τον Thiem, ωστόσο ο Αυστριακός ήταν ο νικητής στις 4 από τις 5 προηγούμενες συναντήσεις τους. Τελευταία φορά είχαν συναντηθεί στο Λονδίνο για το ATP Finals τον περασμένο Νοέμβριο, με τον Αυστριακό να επικρατεί με 6-7 (5), 6-3, 7-6 (5). Σε σκληρά γήπεδα ήταν και η μόνη φορά που κέρδισε τον Nole, που ήταν ο νικητής στις 3 άλλες αναμετρήσεις που έχουν δώσει. Σε Grand Slam διοργανώσεις ο Thiem προηγείται με 2-1 νίκες, ωστόσο αυτό δεν είναι ενδεικτικό, καθώς έχουν παίξει μόνο στο χώμα, δηλαδή στο Roland Garros.

Τέλος, ένα επιπλέον κίνητρο για τον Djokovic είναι η επιστροφή στο Νο.1, καθώς αν κερδίσει τον τελικό θα ανεβεί ξανά στην κορυφή, ρίχνοντας στο Νο.2 τον Rafael Nadal. Σε διαφορετική περίπτωση θα μείνει στο Νο.2, σε απόσταση 475 βαθμών από τον Ισπανό.

Ο Thiem έχει εξασφαλίσει ήδη μια κερδισμένη θέση και την άνοδό του στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης, την ισοφάριση δηλαδή του career high του. Μπορεί να ξεπεράσει το ατομικό του ρεκόρ και να βρεθεί για πρώτη φορά στο Νο.3 του κόσμου, αν φύγει νικητής από τη Μελβούρνη.

Το πρόγραμμα της Κυριακής (02/02):

Rod Laver Arena:
10:30 Dominic Thiem [5] v Novak Djokovic [2] Eurosport 1HD

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots