Εκτός Μελβούρνης ο Pouille, επιλέγει Challenger

 
Lucas Pouille
Lucas Pouille Ch. Guibbaud / FFT
tennisnews team Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020 - 15:05

Μετά από μια πολύ μεγάλη απουσία αγωνιστικής δράσης, ο Lucas Pouille αποφάσισε να μην πάει στην Αυστραλία, αλλά να ξεκινήσει τη σεζόν του από το Challenger Tour.

Αν και δεν έχει αγωνιστεί σε κανένα τουρνουά της ΑΤΡ τον τελευταίο ένα χρόνο (ο τελευταίος του αγώνας στο tour ήταν τον Οκτώβριο του 2019 στη Σαγκάη - έκτοτε έπαιξε μόνο σε ένα Challenger στο Indian Wells τον Μάρτιο του 2020), ο Pouille βρίσκεται στο Νο.70 της παγκόσμιας κατάταξης χάρη και στις έκτακτες αλλαγές των κανονισμών εξαιτίας της πανδημίας, συνεπώς μπορούσε να αγωνιστεί απευθείας στο κυρίως ταμπλό του Australian Open, αλλά και σε ακόμα ένα τουρνουά στη Μελβούρνη.

Παρόλα αυτά, ο 26χρονος Γάλλος, ο οποίος το 2018 είχε βρεθεί στο Νο.10 του κόσμου, επέλεξε έναν πιο ασφαλή δρόμο προς τη μετάβασή του σε κανονικούς ρυθμούς, αυτόν του Challenger Tour. Συγκεκριμένα, απέσυρε τη συμμετοχή του από το Australian Open, αλλά θα αγωνιστεί στο Challenger του Quimper (25-31 Ιανουαρίου), αλλά και σ' αυτό της Ορλεάνης (1-7 Φεβρουαρίου) στη Γαλλία.

"Σε συμφωνία και με την ομάδα του, αποφάσισε τη σταδιακή επαναφορά, ώστε να διασφαλίσει καλύτερα την επιστροφή του, μετά από πολλούς μήνες μακριά από τα τουρνουά", ανέφερε η ανακοίνωση της ομάδας του Γάλλου.

Ο Pouille είχε προλάβει να παίξει μόνο ένα ματς το 2020, στo Challenger του Indian Wells στις αρχές του Μαρτίου. Αμέσως μετά το tour τέθηκε σε αναστολή εξαιτίας του πρώτου κύματος της πανδημίας και τον Ιούλιο πήρε την απόφαση να εγχειριστεί στον αγκώνα του, προκειμένου να ξεμπερδέψει μ' αυτό το πρόβλημα. Ως αποτέλεσμα δεν μπόρεσε να αγωνιστεί σε κανένα άλλο τουρνουά, όταν επέστρεψε το tour για το δεύτερο μισό του 2020.

Ο στόχος του τώρα είναι να βρει σταδιακά το παιχνίδι του μέσα από τα Challenger και να βρεθεί ξανά σε καλή αγωνιστική φόρμα κατά τη διάρκεια των ευρωπαϊκών indoor τουρνουά στα τέλη Φεβρουαρίου και αρχές Μαρτίου, όπου σκοπεύει να κάνει και την επιστροφή του στο ATP Tour μετά από 15-16 μήνες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots