"Επιβίωσε" η Halep (vids)

 
Simona Halep
Simona Halep
tn team Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 - 12:48

Μετά από μια μεγάλη μάχη με την Ajla Tomljanovic, η Simona Halep παρέμεινε "ζωντανή" στο κυνήγι του τίτλου στο Australian Open, πετυχαίνοντας μια πολύ δύσκολη ανατροπή.

Ήταν ένας εξαντλητικός αγώνας και η Simona Halep έπρεπε να υπερβεί μια πολύ δύσκολη συνθήκη, για να κάμψει τελικά τη σθεναρή αντίσταση της Ajla Tomljanovic με 4-6, 6-4, 7-5, σε 2 ώρες και 34 λεπτά αγώνα στη Margaret Court Arena.

Η Halep άνοιξε τον αγώνα με ένα break και προηγήθηκε με 2-0, η Tomljanovic όμως πέρασε στην αντεπίθεση και κέρδισε 4 games στη σειρά, για να βρεθεί μπροστά με 4-2. H Halep ισοφάρισε σε 4-4 όμως η Tomljanovic κράτησε το σερβίς της σε ένα δύσκολο game για να περάσει ξανά μπροστά με 5-4 και έπειτα έκανε νέο break για το 6-4, σε ένα game που είχε 8 ισοπαλίες και 21 πόντους, με τη Halep να χάνει αρχικά το προβάδισμα με 40-0!

Το 2ο σετ ξεκίνησε με 4 break, 2 για κάθε παίκτρια (2-2), ώσπου η Halep μετά από ένα 3ο break να κρατήσει ένα κρίσιμο service game της και να κάνει το 5-3. Με love service game η Ρουμάνα έκανε το 6-4 και ισοφάρισε το παιχνίδι.

Στο αποφασιστικό σετ η Tomljanovic φάνηκε να πατάει καλύτερα αρχικά. Έφτασε να προηγείται μέχρι και με 5-2, η Halep όμως γύρισε τον διακόπτη όταν ήταν με την πλάτη στον τοίχο και κατάφερε να κερδίσει 5 συνεχόμενα games, για να ανατρέψει το σετ αλλά και το ματς, φτάνοντας στην πολύτιμη αυτή νίκη.

Την Παρασκευή η Halep θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στη 16άδα του Australian Open για 4η διαδοχική χρονιά, απέναντι στη Ρωσίδα Veronika Kudermetova, που κέρδισε νωρίτερα τη Varvara Gracheva με 5-7, 6-2, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots