Αποβλήθηκαν από τους Ολυμπιακούς Karatsev και Kudermetova

 
Αποβλήθηκαν από τους Ολυμπιακούς Karatsev και Kudermetova
© Jimmie48 / WTA
tn team Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 - 16:27

Ο Aslan Karatsev και η Veronika Kudermetova αποκλείστηκαν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, διότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έκρινε πως δεν περνάνε τα κριτήρια ουδετερότητας, ώστε να συμμετέχουν ως ανεξάρτητοι αθλητές.

Οι δυο Ρώσοι αθλητές έχουν συνδεθεί με το καθεστώς Πούτιν και γι' αυτό αποκλείστηκαν αμφότεροι από τη ΔΟΕ.

Η Kudermetova, η οποία έχει φτάσει και στο Νο.9 του κόσμου και τώρα βρίσκεται στο Νο.38, αποκλείστηκε επειδή συνεχίζει να αγωνίζεται με το λογότυπο της Tatneft, μιας ρωσικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου που έχει λάβει κυρώσεις από την ΕΕ για τους δεσμούς που έχει με την κυβέρνηση του Πούτιν.

Για τον Karatsev, αργυρό Ολυμπιονίκη στο μικτό διπλό στους Ολυμπιακούς του Τόκιο το 2021, οι λόγοι του αποκλεισμού παραμένουν άγνωστοι.

Είναι πάντως μια περίπλοκη κατάσταση και φυσικά υπάρχουν και άλλοι παίκτες που έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για τον ίδιο λόγο, όπως η Mirra Andreeva, για μια σειρά από δημοσιεύσεις στο Facebook που είχε κοινοποιήσει στο παρελθόν.

Η νεαρή Ρωσίδα τενίστρια, όπως και οι Daniil Medvedev, Roman Safiullin, Pavel Kotov, Ekaterina Alexandrova και Diana Shnaider, πέρασαν τα κριτήρια ουδετερότητας της ΔΟΕ και θα συμμετέχουν κανονικά στους Ολυμπιακούς του Παρισιού, χωρίς βεβαίως να εκπροσωπούν κάποια χώρα.

Επιπλέον, υπάρχουν οι περιπτώσεις των Karen Khachanov και της Anastasia Potapova, που αμφότεροι έχουν χρησιμοποιήσει εθνικιστικά σύμβολα στο παρελθόν σε δημοσιεύσεις ή δημόσιες εμφανίσεις τους, αλλά τους επιτράπηκε κανονικά να αγωνιστούν από τη ΔΟΕ. Αμφότεροι θα απουσιάσουν, αλλά έπειτα από δική τους πρωτοβουλία.

Παρομοίως δεν θα αγωνιστούν από δική τους επιλογή και οι Andrey Rublev και Daria Kasatkina, που είναι οι δυο Ρώσοι τενίστες που έχουν εναντιωθεί όσο κανείς άλλος σ' αυτόν τον πόλεμο και στο καθεστώς Πούτιν.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots