H Serena γυρνάει τον χρόνο πίσω! (vid)

 
Serena Williams
Serena Williams Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021 - 11:35

Τι κι αν είναι 39 ετών; Η Serena Williams έκανε ένα τεράστιο ματς, απέκλεισε με 2-0 σετ τη Simona Halep και προκρίθηκε στον 40ό ημιτελικό της σε Grand Slam διοργάνωση!

Μια απίστευτη Serena Williams, που θύμισε ακόμα και τις καλύτερες εποχές της, "εξουδετέρωσε" τη Simona Halep με 6-3, 6-3 και πήρε μέσα σε 81 λεπτά το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Australian Open.

Τον 40ό ημιτελικό σε Grand Slam στην καριέρα της, που είναι το 3ο καλύτερο ρεκόρ, πίσω από τους 52 ημιτελικούς της Chris Evert και τους 44 της Martina Navratilova.

Απέναντι στη Naomi Osaka, που νωρίτερα ξεπέρασε και εκείνη το εμπόδιο της Su-wei Hsieh στα δυο σετ, θα διεκδικήσει την πρόκριση στον 34ο τελικό της καριέρας της σε Slam, όσους έχει και η Evert, η οποία έχει το κορυφαίο ρεκόρ.

Θυμίζουμε πως εδώ και χρόνια η Serena έχει καταφέρει να ξεπεράσει σε τίτλους Slams τις Steffi Graf, Evert και Navratilova, έχοντας 23, υπολείπεται ακόμα όμως ενός τίτλου της Margaret Court, που έχει τους περισσότερους Grand Slam τίτλους στη συνολική ιστορία του τένις (και πριν την open era), σε άνδρες και γυναίκες!

Δεδομένης και της κατάστασης στην οποία βρίσκεται, ίσως και να βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στο 24ο η Serena, η οποία έκανε ένα πολύ καλό ματς στη Rod Laver Arena απέναντι στη Halep.

Πέτυχε 24 winners αφήνοντας μόλις στους 9 τη Ρουμάνα, κυριαρχώντας στα περισσότερα ράλι και ανεβάζοντας το επίπεδό της όποτε χρειάστηκε, ιδιαίτερα στο 2ο σετ, το οποίο έγινε αρκετά απαιτητικό, καθώς η Halep είχε προηγηθεί 2 φορές με break. Την πρώτη για το 0-2 και τη 2η, μετά από προσωρινή απάντηση της Αμερικανίδας, για το 1-3, όμως η Serena ανταποκρίθηκε με 5 κερδισμένα games στη σειρά, για να πανηγυρίσει τη 10η νίκη της κόντρα στη Halep, σε 12 αναμετρήσεις (10-2).

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots