Έπεσε και σε τηλεθέαση το ΑΟ - Κύργιος-Thiem την υψηλότερη

 
Melbourne Park
Melbourne Park Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 - 18:43

Εκτός από τη μεγάλη πτώση που είχε στα εισιτήρια, το Australian Open έχασε και σε τηλεθέαση το 2021! Ο αγώνας του Νικ Κύργιου με τον Dominic Thiem είχε τους περισσότερους τηλεθεατές στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η προσέλευσης του κόσμου στο φετινό Australian Open έφτασε στα 130.374 άτομα και ήταν μειωμένη κατά 84% σε σχέση με το περσινό τουρνουά. Η μείωση αυτή θα έπρεπε να είναι περίπου στο 70%, ωστόσο υπήρξε και το 5ήμερο lockdown στη Βικτόρια που εμπόδισε την προσέλευση του κόσμου.  

Όσον αφορά την τηλεθέαση, ενδιαφέρον παρουσιάζει πως και εκεί υπήρξε σημαντική μείωση στην Αυστραλία. Συγκεκριμένα, είδαν το Australian Open περίπου 30% λιγότεροι απ' ότι πέρσι στη χώρα και στον τηλεοπτικό σταθμό Nine, που έχει τα δικαιώματα.

Ο αγώνας που συγκέντρωσε την υψηλότερη τηλεθέαση ήταν ο αγώνας του Κύργιου με τον Thiem στον 3ο γύρο, που παρακολούθησαν έως και 1,8 εκατομμύρια τηλεθεατές. Περίπου το ίδιο νούμερο έφτασε στο peak του και ο τελικός των ανδρών, ανάμεσα στον Novak Djokovic και στον Daniil Medvedev, ενώ ο αγώνας της Naomi Osaka με τη Serena Williams για τα ημιτελικά έφτασε τους 1,6 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Όσον αφορά τα διαδικτυακά δικαιώματα, ήταν ο μόνος τομέας που υπήρξε αύξηση σε σχέση με πέρσι, της τάξης του 10%, όχι ιδιαίτερα μεγάλη ωστόσο αν αναλογιστεί κανείς και τη μεγάλη προσφορά του μεγαλύτερου συνεργάτη του τουρνουά παγκοσμίως, Eurosport, που προσέφερε όλους τους αγώνες για μόλις 99 λεπτά. Το Eurosport είχε τα δικαιώματα του Αυστραλιανού Grand Slam στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, με εξαίρεση την Αμερική και τη Μέση Ανατολή.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots