45ος Grand Slam προημιτελικός για τον Rafa (vids)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Peter Staples/ATP Tour
tn team Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 - 8:16

Μετά από ένα σετ 81 λεπτών και ένα συγκλονιστικό tie-break 30 πόντων, ο Rafael Nadal "λύγισε" τον Adrian Mannarino με 3-0 σετ και προκρίθηκε στον 45ο του προημιτελικό σε Grand Slam!

Αφού βγήκε κερδισμένος από το πολύ δύσκολο 1ο σετ, το οποίο θα μπορούσε να ήταν δυο σετ σε διάρκεια, ο Nadal επιβλήθηκε του Mannarino με 7-6 (14), 6-2, 6-2 και πήρε μια πολύ σημαντική straight sets πρόκριση στο Australian Open. 

Ο 35χρονος Ισπανός, που έχασε ένα σετ από τον Karen Khachanov στον προηγούμενο αγώνα του, κινδύνεψε να μείνει για 1η φορά πίσω με σετ στο τουρνουά σήμερα, από έναν εκπληκτικό Mannarino.

Ο Γάλλος ήταν ο μόνος παίκτης που είχε break point μέσα στο σετ, στο 11ο game, με τον Rafa να στέκεται "όρθιος" και να το σβήνει για το 6-5. Αργότερα στο tie-break έδωσαν μια επική μάχη οι δυο παίκτες. Ο Nadal προηγήθηκε πρώτος με 6-4 και με 7-6, αλλά ο Mannarino έσβησε τα 3 set points και είχε εκείνος την ευκαιρία, όταν προηγήθηκε με 8-7.

Ακολούθησαν άλλα 3 χαμένα set points για κάθε παίκτη, με τον Nadal να παίρνει τελικά το επικό tie-break στο 7ο προσωπικό του set point, και αφού είχε σβήσει 4 set points του Γάλλου, για το 16-14, έπειτα από 1 ώρα και 21 λεπτά παιχνιδιού!

Παρά το συναρπαστικό αυτό σετ, η μάχη ήταν άνιση στα δυο επόμενα, με τον Nadal να κυριαρχεί πλήρως στο court και τον Mannarino να μην έχει περισσότερες δυνάμεις για να ανταπεξέλθει στον ίδιο ρυθμό. Ο 33χρονος Γάλλος, ο οποίος είχε παίξει για 4 ώρες προχθές ενάντια στον Aslan Karatsev, έδειχνε να μην είναι στο 100% του και να αντιμετωπίζει κάποια ενόχληση στη βουβωνική χώρα, με τον Ισπανό να το εκμεταλλεύεται αυτό, διατηρώντας το πολύ υψηλό του επίπεδο και χάνοντας από 2 μόλις games στα 2 επόμενα σετ.

Μετά από 2 ώρες και 40 λεπτά, ο Nadal έφτασε σε ακόμα μια straight sets νίκη, την 3η του στο τουρνουά και την 6η σε 7 φετινές αναμετρήσεις. Ο Ισπανός, αήττητος ακόμα στο 2022 (7-0), ολοκλήρωσε τον αγώνα με 42 winners και 22 αβίαστα λάθη - μόλις 9 στα 2 τελευταία σετ!

Προκρίθηκε στον 45ο προημιτελικό του σε Grand Slam διοργάνωση ο "Matador" (58 έχει ο Federer, 51 ο Djokovic), ο οποίος συνεχίζει να διεκδικεί τον 21ο Grand Slam τίτλο του.

Την Τρίτη θα έρθει αντιμέτωπος δίχως αμφιβολία με το δυσκολότερο τεστ που έχει δώσει από τότε που επέστρεψε στη δράση, αφού θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα του Alexander Zverev με τον Denis Shapovalov.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots