Ιστορική αλλαγή: Tie-break 10 πόντων σε όλα τα Grand Slams

 
Ιστορική αλλαγή: Tie-break 10 πόντων σε όλα τα Grand Slams
tn team Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022 - 13:41

Σε μια ιστορική απόφαση κατέληξαν τα κυβερνητικά όργανα του τένις, καθώς όλα τα Grand Slams θα υιοθετήσουν το σύστημα του tie-break, όταν το αποφασιστικό σετ πηγαίνει στο 6-6.

Ξεκινώντας από το Roland Garros του 2022, όλα τα Grand Slams θα υιοθετήσουν το σύστημα του super tie-break στο αποφασιστικό σετ (3ο στις γυναίκες, 5ο στους άνδρες), προκειμένου να υπάρχει μια ευθυγράμμιση των τεσσάρων μεγαλύτερων τουρνουά τένις του κόσμου.

Θυμίζουμε πως το Australian Open εφαρμόζει αυτόν τον κανονισμό από το 2019, ενώ τα υπόλοιπα Grand Slams εφαρμόζουν διαφορετικές πρακτικές. Το US Open έχει εφαρμόσει ένα κανονικό tie-break (στους 7 πόντους) από το 1970, το Wimbledon από το 2019 - μετά από τον ημιτελικό του 2018 των Anderson και Isner που ήρθε 26-24 στο 5ο σετ - εφάρμοζε tie-break αν το τελευταίο σετ πάει στο 12-12, ενώ το Roland Garros δεν είχε οριοθετήσει ακόμα το αποφασιστικό σετ.

"Η απόφαση αυτή είναι βασισμένη στη μεγάλη επιθυμία που υπάρχει για να δημιουργηθεί μια συνέπεια στους κανόνες των αγώνων των Grand Slams, βελτιώνοντας παράλληλα την εμπειρία τόσο των παικτών, όσο και των φιλάθλων", αναφέρει η κοινή ανακοίνωση των Grand Slams τουρνουά.

"Αυτή η δοκιμή, που έχει εγκριθεί από την ITF, θα ισχύσει σε όλα τα Grand Slams, σε όλες τις κατηγορίες και στα προκριματικά ταμπλό, και θα ξεκινήσει από το Roland Garros του 2022."

Σημειώνεται ακόμα πως η αλλαγή αυτή δεν είναι ακόμα δεδομένη. Θα εφαρμοστεί σε όλα τα Grand Slams από μια φορά, δηλαδή για όλο το 2022. Η σεζόν αυτή θα αποτελέσει τη δοκιμαστική του περίοδο και έπειτα θα αποφασιστεί αν θα γίνει η μόνιμη αλλαγή ή όχι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots