Στα ημιτελικά του διπλού Κοκκινάκης και Κύργιος (vids)

 
Στα ημιτελικά του διπλού Κοκκινάκης και Κύργιος (vids)
tn team Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 - 9:59

Οι Θανάσης Κοκκινάκης και Νικ Κύργιος συνεχίζουν να διεκδικούν τον πρώτο τους Grand Slam τίτλο στο διπλό του Australian Open, αφήνοντας εκτός και το Νο.6 ζευγάρι του ταμπλό.

Μια νέα πολύ καλή νίκη πέτυχαν οι Κοκκινάκης και Κύργιος στο Melbourne Park, επικρατώντας των Tim Puetz και Michael Venus, Νο.6 στο ταμπλό, με 7-5, 3-6, 6-3, σε μια κατάμεστη Kia Arena.

25 άσους σημείωσαν αθροιστικά οι δυο Ελληνοαυστραλοί, που έσβησαν 2 break points στο 8ο game για να κάνουν το 4-4 και στο 11ο game έκαναν το 1ο break της αναμέτρησης, για να περάσουν μπροστά με 6-5 και να κλείσουν το σετ στο επόμενο game.

Οι Puetz και Venus αντέδρασαν καλά και άνοιξαν το 2ο σετ με ένα break, για να πάρουν το προβάδισμα με 3-0. Παρόλο που είχαν ευκαιρίες για να κλείσουν το σετ και στο 8ο game, οι Puetz και Venus δυσκολεύτηκαν στη συνέχεια, αλλά κατάφεραν να επιστρέψουν από το 0-40 και να υπερασπιστούν το σερβίς τους στο 9ο game, κάνοντας το 6-3.

Στο αποφασιστικό σετ ωστόσο οι Κοκκινάκης και Κύργιος είχαν τον απόλυτο έλεγχο, έκαναν το break από νωρίς για το 3-1 και δεν κινδύνεψαν σε κανένα service games τους, για να "κλειδώσουν" την 4η νίκη τους έπειτα από 2 ώρες και 15 λεπτά αγώνα.

Θυμίζουμε πως αυτή ήταν η 3η νίκη απέναντι σε seeded ομάδα για τους Ελληνοαυστραλούς, που απέκλεισαν ακόμα το Νο.1 ζευγάρι του ταμπλό, Nikola Mektic και Mate Pavic, και το Νο.15, Ariel Behar και Gonzalo Escobar.

Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσουν μια ακόμα πολύ δυνατή ομάδα, τον Ισπανό Marcel Granollers και τον Αργεντινό Horacio Zeballos, No.3 στο ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots