Τσιτσιπάς: "Το βράδυ που κέρδισα τον Federer δεν μπορούσα να κοιμηθώ με τίποτα"

 
Τσιτσιπάς: "Το βράδυ που κέρδισα τον Federer δεν μπορούσα να κοιμηθώ με τίποτα"
© Australian Open / Tennis Australia
tn team Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2022 - 16:30

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στo Australian Open για τις καλύτερες αναμνήσεις του από το Grand Slam της Μελβούρνης, βάζοντας ακόμα πιο ψηλά από την ανατροπή του από 0-2 σετ πίσω κόντρα στον Rafael Nadal, τη νίκη που είχε πετύχει επί του Roger Federer.

"Με τον Roger Federer στη Rod Laver Arena το 2019", απάντησε χωρίς δεύτερες σκέψεις ο καλύτερος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών, όταν ρωτήθηκε για τη σημαντικότερη στιγμή του στη Μελβούρνη.

"Ένιωσα σα να ονειρευόμουν και κάποια στιγμή θα ξυπνούσα, αλλά δεν ονειρευόμουν. Εκείνο το βράδυ δεν μπορούσα να κοιμηθώ με τίποτα. Στις 2 το πρωί άκουγα τον κόσμο από τις κερκίδες στο κεφάλι μου", συμπλήρωσε ο 24χρονος αθλητής.

Φυσικά, μια ακόμα πολύ σπουδαία νίκη του ήταν επί του Rafael Nadal το 2021, σε έναν αγώνα που ανέτρεψε το 0-2 σετ.

"Σε εκείνο το ματς επέστρεψα από 2 σετ πίσω και χρειάστηκα μια απίθανη ποσότητα προσπάθειας και συγκέντρωσης για να το κάνω να συμβεί. Ήταν στ' αλήθεια μια απίστευτη ανατροπή, δεν είχα αντίστοιχη στην καριέρα μου μέχρι τώρα."

Για το αν είναι έτοιμος να κατακτήσει το πρώτο του Grand Slam τίτλο, ο Στέφανος έδωσε μια πολύ καλή απάντηση: "Πολλοί με ρωτάνε αν είμαι έτοιμος να κερδίσω ένα Grand Slam. Δεν θα το γνωρίζω μέχρι να συμβεί."

Είτε συμβεί πάντως, είτε όχι σ' αυτό το αυστραλιανό καλοκαίρι, ο Στέφανος σίγουρα νιώθει σαν στο σπίτι του στη Μελβούρνη και αυτό το αποδεικνύουν και τα εξαιρετικά αποτελέσματα που έχει διαχρονικά στην Αυστραλία: "Η Αυστραλία είναι σα να βρίσκομαι στο σπίτι μου. Πάντα νιώθω οικεία όταν έρχομαι εδώ, στο περιβάλλον αυτό. Νιώθω πολύ άνετα εδώ με τον κόσμο της Αυστραλίας, νιώθω σαν να είμαι ένας απ' αυτούς."

Κλείνοντας τη σύντομη συνέντευξη, ο Τσιτσιπάς ανέφερε πως πάντα το όνειρό του ήταν να γίνει ο καλύτερος σ' αυτό που κάνει και βρίσκεται στο σωστό δρόμο, όντας σταθερά ένας από τους καλύτερους του κόσμου τα τελευταία χρόνια: "Το όνειρό μου ήταν να γίνω ο καλύτερος στον κλάδο μου και βρίσκομαι πολύ κοντά σ' αυτό. Πηγαίνω προς τη σωστή κατεύθυνση."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots