Australian Open: Θριαμβευτικά στον επόμενο γύρο η Παπαμιχαήλ

 
Δέσποινα Παπαμιχαήλ
Δέσποινα Παπαμιχαήλ © tennisnews.gr
tn team Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2023 - 5:29

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ έχασε μόνο ένα game απέναντι στο Νο.10 του ταμπλό και Νο.111 της παγκόσμιας κατάταξης, Reka Luca Jani, για να περάσει με εντυπωσιακό τρόπο στον 2ο προκριματικό γύρο του Australian Open. Εκτός συνέχειας η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου.

Με μια εντυπωσιακή νίκη συνδύασε την πρεμιέρα της στο Australian Open η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία συνέτριψε την Reka Luca Jani, Νο.111 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA και Νο.10 στο ταμπλό των προκριματικών του αυστραλιανού major, με 6-1, 6-0.

Παρότι έχασε μόνο ένα game, η 29χρονη Ελληνίδα τενίστρια χρειάστηκε 1 ώρα και 19 λεπτά για να πάρει τη νίκη αυτή, με πολλά games να είναι μεγάλα σε διάρκεια και να έχουν αρκετές ισοπαλίες. Η Δέσποινα έδειξε τρομερά επίπεδα συγκέντρωσης και δεν παράτησε κανένα game, με το τελευταίο game του ματς να δείχνει με χαρακτηριστικό τρόπο την προσήλωσή της, αφού ήδη κέρδιζε 6-1, 5-0 και παρόλα αυτά έκανε το bagel στο 2ο σετ έπειτα από 4 ισοπαλίες, 2 σβησμένα game points και το 3ο της match point!

Επίσης η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Νο.158 στην παγκόσμια κατάταξη, έσβησε και τα 4 break points που αντιμετώπισε, ενώ εκμεταλλεύτηκε τα 6 από τα 14 break points που είχε στη διάθεσή της. Οι δυο παίκτριες είχαν από 14 winners στο ματς, με την Παπαμιχαήλ ωστόσο να έχει τα μισά περίπου λάθη από την 31χρονη Ουγγαρέζα τενίστρια, 17 έναντι 32, καθώς και υπεροχή σε πόντους που κερδήθηκαν με λάθος υπό πίεση.

Η Παπαμιχαήλ αγωνίστηκε για 2η φορά στην καριέρα της στα προκριματικά του Australian Open, όπου για 1η φορά συμμετείχε πέρσι. Μπήκε για 1η φορά στον 2ο γύρο, που είναι και το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει πετύχει γενικά σε Grand Slam.

Αύριο, θα αντιμετωπίσει την 21χρονη Olga Danilovic από τη Σερβία, που επιβλήθηκε της Βραζιλιάνας Carolina Alves με 6-2, 6-4. H Danilovic έχει πολύ καλές αναμνήσεις από την Αυστραλία, αφού το 2021 είχε μπει στο κυρίως ταμπλό του Australian Open από τα προκριματικά και είχε πετύχει και την πρώτη της νίκη σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωση κόντρα στην Petra Martic.

Νωρίτερα σήμερα, δεν κατάφερε να προκριθεί στον 2ο προκριματικό γύρο η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία ηττήθηκε από την Ισπανίδα Marina Bassols Ribera, No.18 στο ταμπλό και Νο.125 στην παγκόσμια κατάταξη, με 6-2, 6-1.

Η Βαλεντίνη δεν ήταν σε καλή μέρα από τη γραμμή του σερβίς, κερδίζοντας μόλις το 45% των πόντων στα πρώτα της σερβίς και το 27% στα δεύτερα. Υπέστη 7 breaks, 4 στο 1ο σετ, στο οποίο κέρδισε και τα 2 games που πήρε με break, αλλά και άλλα 3 στο 2ο σετ, στο οποίο είχε κρατήσει για 1η φορά το σερβίς της για το 1-0 κι έπειτα έχασε 6 games στη σειρά από την Ισπανίδα.

Στον 2ο προκριματικό γύρο της Μελβούρνης, η Bassols Ribera θα αντιμετωπίσει την Kristina Mladenovic, άλλοτε Νο.10 στην παγκόσμια κατάταξη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots