Έδειξε χαρακτήρα και πέρασε στον 3ο γύρο η Σάκκαρη (vids)

 
Έδειξε χαρακτήρα και πέρασε στον 3ο γύρο η Σάκκαρη (vids)
© Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 - 4:44

Η Μαρία Σάκκαρη δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και η 18χρονη Diana Shnaider της έκανε τη ζωή δύσκολη, η Ελληνίδα παίκτρια όμως έδειξε χαρακτήρα και πήρε τη νίκη με ανατροπή, για να προκριθεί στον 3ο γύρο του Australian Open.

Μπήκε σε περιπέτειες, αλλά απέφυγε τα χειρότερα η Μαρία Σάκκαρη, η οποία επέστρεψε από σετ πίσω και επικράτησε της Diana Shnaider με 3-6, 7-5, 6-3, εξασφαλίζοντας ένα εισιτήριο για τη φάση των "32" του Australian Open.

Θα είναι η 4η φορά στα 5 τελευταία χρόνια που η Σάκκαρη θα είναι στις "32" καλύτερες του αυστραλιανού Grand Slam, έχοντας κάνει τις καλύτερες πορείες της το 2020 και το 2022, όταν είχε φτάσει μέχρι τη 16άδα.

Παρότι η Σάκκαρη δεν έπαιξε το καλύτερό της τένις σήμερα, ολοκληρώνοντας το ματς με 32 winners και 40 αβίαστα λάθη, απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι δεν είναι τυχαία Top 10 παίκτρια και όταν βρέθηκε στη δύσκολη θέση ανταπεξήλθε στην αποστολή της, για να φτάσει στην ανατροπή απέναντι στην ταλαντούχα Ρωσίδα τενίστρια, που δεν είχε τίποτα να χάσει και ρίσκαρε αρκετά στα χτυπήματά της.

Και το 1ο σετ θα ήταν πολύ διαφορετικό, αν η Σάκκαρη δεν έκανε τόσο κακό ξεκίνημα από τη γραμμή του σερβίς. Συγκεκριμένα η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών έχασε ένα προβάδισμα με 40-0 στο πρώτο της service game και υπέστη το break, με αποτέλεσμα να μείνει πίσω με 3-0.

Η 18χρονη Shnaider σέρβιρε πολύ καλά σε όλο το σετ και κατάφερε να φτάσει ως την κατάκτηση του με 6-3. Στο τελευταίο game χρειάστηκε 13 λεπτά, με τη Σάκκαρη να πιέζει και να έχει 3 break points για το 5-4. Τελικά, η Ρωσίδα έφτασε στο 6-3 στο 5ο της set point και έφερε σε δύσκολη θέση τη Νο.6 παίκτρια του ταμπλό.

Η Σάκκαρη ανταποκρίθηκε με γρήγορο break στο 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 3-0 και με 4-1. Το παιχνίδι πήρε μια άγρια ομορφιά, με τη Shnaider να μειώνει σε 4-3 και τη Σάκκαρη να κάνει νέο break για το 5-3. 

Η 18χρονη πήρε ξανά πίσω το break για το 5-4 και στο επόμενο game έσβησε 3 set points στη σειρά από το 4-5, 0-40, για να κρατήσει το σερβίς της και να ισοφαρίσει σε 5-5. Δεν έχασε την ψυχραιμία της και τη συγκέντρωσή της η Σάκκαρη, η οποία κέρδισε τους 8 από τους 10 επόμενους πόντους και τελικά κατέκτησε το σετ με 7-5.

Η Σάκκαρη συνέχισε να είναι αισθητά καλύτερη από τη Shnaider και στο 3ο σετ, παρότι και σ' αυτό αντιμετώπισε προβλήματα από τη γραμμή του σερβίς. Συγκεκριμένα η Ελληνίδα παίκτρια προηγήθηκε με 3-1 και υπέστη break για το 3-2. Άμεσα ανέκτησε τον έλεγχο, κάνοντας με νέο break το 4-2 και αργότερα με love service game το 5-2.

Στο 6ο game η Shnaider έσβησε 2 match points στο σερβίς της για να μειώσει τελικά σε 5-3, η Σάκκαρη ωστόσο δεν πτοήθηκε και επέστρεψε από το 0-30 στο επόμενο game, για να κερδίσει 4 πόντους στη σειρά και να κάνει το 6-3, ολοκληρώνοντας το ματς σε 2 ώρες και 33 λεπτά.

Στον 3ο γύρο του Australian Open, η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει είτε την Jil Teichmann, Νο.32 στο ταμπλό, είτε την Lin Zhu.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots