Τσιτσιπάς: "Ο Nadal θα επιστρέψει υγιής" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Ο Nadal θα επιστρέψει υγιής" (vid)
tn team Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 - 16:25

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τη σημερινή του νίκη στο Australian Open, την εξοικονόμηση ενέργειας και το πόσο σημαντική είναι σε ένα Grand Slam, αλλά και τον τραυματισμό του Rafael Nadal.

"Είμαι ευχαριστημένος με τον τρόπο που έπαιξα", είπε ο Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου του μετά τη σημερινή του νίκη στη Μελβούρνη, και συνέχισε: "Μπορώ νω πω πως έπαιζα τέλεια. Δεν έδωσα πολλούς πόντους με αβίαστα λάθη και μπόρεσα να κρατήσω αυτό το επίπεδο σε όλο το ματς. Είχα υψηλή ένταση, καλά χτυπήματα με το backhand και το forehand. Στο σερβίς είχα και καλύτερες μέρες, αλλά το χρησιμοποίησα στρατηγικά για να βγάλω καλά χτυπήματα και να βρω καλές γωνίες. Ανέβηκα στο φιλέ, μετά το 1ο σετ επέστρεφα πολύ καλά. Επίσης είμαι ευχαριστημένος με την ψυχραιμία που είχα στο 2ο και στο 3ο σετ, που τελείωσε το παιχνίδι μ' αυτόν τον επιβλητικό τρόπο."

Μόνο 92 λεπτά έμεινε στο γήπεδο ο Στεφ, που μέχρι στιγμής είχε δυο σύντομους αγώνες στο τουρνουά: "Πάντα στα Grand Slams περιμένεις δύσκολους αγώνες σε κάθε γύρο, γι' αυτά τα τουρνουά προετοιμαζόμαστε όλοι. Είναι σημαντικό να έχω τέτοια ματς (σύντομα), γιατί μπορεί να αποτελέσουν αβαντάζ σε κάποιο στάδιο, να έχεις περάσει λιγότερο χρόνο στο γήπεδο σε σχέση με τους αντιπάλους σου. Είναι εξοικονόμηση ενέργειας, προσοχής και συγκέντρωσης. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιείς τον χρόνο που κερδίζεις σε προπόνηση."

Στις δηλώσεις του στα ελληνικά, ο Στεφ ρωτήθηκε για τον Rafael Nadal, που μετά τον τραυματισμό του σήμερα, άρχισαν και πάλι οι συζητήσεις περί απόσυρσης: "Δεν είναι ωραία εικόνα να βλέπεις έναν θρύλο του τένις, όπως ο Nadal, να πονάει τόσο πολύ σε έναν αγώνα. Έτυχε να το δω στην τηλεόραση και φυσικά δεν ήταν ο τρόπος που ήθελα να τελειώσει ο αγώνας. Έχει καταφέρει τόσα πολλά πράγματα και είναι κρίμα που τελείωσε έτσι γι' αυτόν αυτό το τουρνουά. Πιστεύω πως θα επιστρέψει υγιής. Εδώ και πολλά χρόνια λένε ότι θα σταματήσει, αλλά πάντα καταφέρνει να στέκεται στα πόδια του, να επανέρχεται και να επιστρέφει στο Νο.1 του κόσμου. Θα έρθει η στιγμή που θα αποσυρθεί, αλλά δεν θα έβαζα τα λεφτά μου στο ότι θα συμβεί τους επόμενους μήνες."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots