O Djokovic ξέχασε τον τελικό του Roland Garros με τον Τσιτσιπά! (vid)

 
O Djokovic ξέχασε τον τελικό του Roland Garros με τον Τσιτσιπά! (vid)
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023 - 16:45

O Novak Djokovic ξεχώρισε τον Στέφανο Τσιτσιπά από την πάνω μεριά του ταμπλό ως πιο έμπειρο, ωστόσο ξέχασε τον μεταξύ τους τελικό στο Roland Garros, όπου μάλιστα τον είχε κερδίσει επιστρέφοντας από 2 σετ πίσω!

Όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής το ταμπλό του Australian Open, ο Djokovic είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί στο κάτω μέρος του ταμπλό (θα παίξει με τον Rublev στα προημιτελικά και με Shelton ή Paul στα ημιτελικά), ενώ ο Τσιτσιπάς είναι το φαβορί στο πάνω μισό (θα παίξει με Lehecka στα προημιτελικά και με Khachanov ή Korda στα ημιτελικά).

Αυτή την άποψη ενστερνίζεται και ο Djokovic, ο οποίος αρχικά είπε πως πλέον είναι σε θέση να σκέφτεται τον τίτλο, βλέποντας και πως πήγε η κατάσταση με το πόδι του, ενώ σε δεύτερο χρόνο ξεχώρισε τον Τσιτσιπά για ενδεχόμενο αντίπαλο στον τελικό.

"Πριν από μια εβδομάδα δεν σκεφτόμουν τον τίτλο, απλά σκεφτόμουν να είμαι αρκετά καλά για να παίξω το επόμενο παιχνίδι. Με τον τρόπο που έπαιξα σήμερα όμως, πιστεύω ότι μπορώ να φτάσω ως το τέλος. Πάντα πιστεύω στο τένις μου, απλά το πόδι δεν μου έδινε πολλές ελπίδες για ολόκληρο το τουρνουά. Με κολακεύει που είμαι ο μοναδικός πρωταθλητής Grand Slam που είναι ακόμα στο ταμπλό, αλλά δε νομίζω ότι κάνει τη διαφορά. Μπορεί να την κάνει σε έναν βαθμό για μένα, δεν την κάνει όμως για τους άλλους."

Όσο για τους υπόλοιπους, είπε: "Ο Τσιτσιπάς είναι ίσως ο πιο έμπειρος. Έχει φτάσει σε τελικές φάσεις Grand Slam αρκετές φορές, νομίζω όμως δεν έχει παίξει σε τελικό."

Τότε, οι δημοσιογράφοι στην αίθουσα του θύμισαν πως ο Τσιτσιπάς έχει παίξει σε τελικό Grand Slam με αντίπαλο τον... ίδιο, στο Roland Garros το 2021! Ήταν μάλιστα ένας αξέχαστος τελικός, αφού ο Nole είχε χρειαστεί να επιστρέψει από το 0-2 σετ πίσω για να κατακτήσει τον τίτλο.

"Σωστά, σωστά, δικό μου λάθος", αποκρίθηκε ο Σέρβος, ο οποίος προφανώς δεν ξέχασε το ματς, αλλά ότι ήταν τελικός - ίσως λογικό όταν στο ίδιο τουρνουά είχε παίξει με τον Rafael Nadal.

"Αυτό που ήθελα να πω και να τον επαινέσω γι' αυτό, είναι πως φαίνεται έτοιμος να διεκδικήσει τον τίτλο. Με τον τρόπο που παίζει πλησιάζει όλο και περισσότερο. Και τα υπόλοιπα παιδιά, μερικοί νέοι παίκτες από την Αμερική πηγαίνουν πολύ καλά. Τα πάντα είναι πιθανά, πρέπει να το βλέπουμε μέρα με τη μέρα", κατέληξε ο κάτοχος 21 Grand Slam τίτλων.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots