Το "απόλυτο" του Τσιτσιπά σε προημιτελικούς Grand Slam

 
Το "απόλυτο" του Τσιτσιπά σε προημιτελικούς Grand Slam
© REUTERS/Carl Recine
tn team Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023 - 21:08

Δεν έχει χάσει ποτέ στην καριέρα του σε προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης ο Στέφανος Τσιτσιπάς, πετυχαίνοντας σήμερα την 6η του νίκη σε ισάριθμες παρουσίες! Από αυτές, οι 4 ήταν με straight sets!

Ένα εντυπωσιακό σερί επέκτεινε σήμερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με τη νίκη του με 3-0 σετ επί του Jiri Lehecka.

Ο Έλληνας τενίστας δεν έχει ηττηθεί ποτέ στην καριέρα του σε προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης, έχοντας 6 νίκες σε ισάριθμες παρουσίες, συνεπώς και 6 προκρίσεις σε ημιτελικούς.

Στην Αυστραλία έχει πετύχει τις 4 από αυτές, αφού ήταν ημιφιναλίστ το 2019, το 2021 και το 2022.

Το 2019 είχε κερδίσει τον Roberto Bautista Agut με 3-1 σετ, το 2021 είχε κάνει εκείνη την απίστευτη ανατροπή από 0-2 σετ πίσω για να κερδίσει τον Rafael Nadal, ενώ το 2022 είχε κερδίσει με 3-0 σετ -όπως και φέτος- τον Jannik Sinner.

Τις άλλες 2 φορές που έφτασε στα προημιτελικά ενός Grand Slam ήταν στο Παρίσι, όπου το 2020 κέρδισε τον Andrey Rublev με 3-0 σετ και το 2021 τον Daniil Medvedev, επίσης με 3-0 σετ! Έχει κερδίσει δηλαδή τους 4 από τους 6 προημιτελικούς του σε Slams με straight sets.

Από εκεί και πέρα στα ημιτελικά ο Στέφανος έχει μόνο μια νίκη στο παρελθόν, όταν είχε αποκλείσει τον Alexander Zverev στους "4" του Roland Garros το 2021. Τις άλλες 4 φορές η πορεία του είχε σταματήσει στα ημιτελικά, συνεπώς την Παρασκευή θα διεκδικήσει την 1η του πρόκριση στον τελικό του Australian Open και τη 2η σε τελικό Grand Slam διοργάνωσης, κόντρα στον Karen Khachanov.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots