Πιο ώριμος από ποτέ και ξανά 4άδα ο Στεφ! (vids)

 
Πιο ώριμος από ποτέ και ξανά 4άδα ο Στεφ! (vids)
© REUTERS/Hannah Mckay
tennisnews team Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023 - 14:33

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνέτριψε τον Jiri Lehecka με 3-0 σετ και πήρε με πειστικό τρόπο το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Australian Open, για 3η συνεχόμενη χρονιά και 4η στα 5 τελευταία χρόνια!

Για 4η φορά στην καριέρα του και 3η συνεχόμενη θα βρίσκεται στα ημιτελικά του Australian Open o Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος επιβλήθηκε του Jiri Lehecka με 6-3, 7-6 (2), 6-4.

Πιο ώριμος και πιο έμπειρος από ποτέ, ο 24χρονος Έλληνας τενίστας επιβεβαίωσε περίτρανα τον τίτλο του φαβορί σήμερα, χωρίς συγχρόνως να υποτιμήσει ούτε λεπτό τον αντίπαλό του, για να φτάσει σε μια άνετη πρόκριση, σε κάτι περισσότερο από 2 ώρες αγώνα στη Rod Laver Arena.

Η εμπειρία του Στέφανου έκανε τη διαφορά σήμερα, αφού στα κρίσιμα σημεία ο 24χρονος πρωταθλητής μας κυριάρχησε. Συγκεκριμένα, κατάφερε να σβήσει και τα 8 break points (8/8) που αντιμετώπισε σήμερα ο Στεφ, ενώ ο ίδιος αξιοποίησε τα 2 από τα 6 break points του, που ήταν αρκετό για να τον οδηγήσει στη straight sets νίκη.

Ο Στέφανος έκανε το τέλειο ξεκίνημα στο ματς, κάνοντας break στο πρώτο service game του Lehecka, για να προηγηθεί με 3-0. Δεν ήταν εύκολο, καθώς ο Τσέχος αντιστάθηκε σθεναρά και έσωσε 4 break points σ' αυτό το game. Δεν κινδύνεψε σε κανένα service game του ο Τσιτσιπάς σ' αυτό το σετ, φτάνοντας με άνεση στο 6-3 σε 36 λεπτά. 

Στο 2ο σετ ο Lehecka ήταν ο μόνος παίκτης που είχε ευκαιρίες για break, όχι μια, ούτε δύο, αλλά πέντε! Ήταν όλες στο ίδιο game, με τον Στέφανο να αξιοποιεί την εμπειρία του και να σβήνει τα 5 break points στο 4ο game, για να ισοφαρίσει σε 2-2.

Άλλη ευκαιρία για κάποιον παίκτη δεν υπήρξε και το σετ πήγε στο tie-break, όπου και πάλι η εμπειρία του Στέφανου ήταν καταλυτική, καθώς ο Έλληνας πρωταθλητής κυριάρχησε και έχασε μόνο 2 πόντους, ενισχύοντας το προβάδισμά του με 2-0 σετ.

Και το 3ο σετ είχε δυσκολίες για τον Στέφανο, που κατάφερε ξανά να τις αφήσει πίσω του, αφού επέστρεψε από το 3-3, 0-40 και κράτησε ξανά το σερβίς του, για το 4-3. Αργότερα έφτασε εκείνος στο break point που ήταν και match point, στο 4-5, 30-40, με τη μια αυτή ευκαιρία να αποδεικνύεται αρκετή, αφού ο Lehecka με όλη την πίεση στους ώμους του έκανε πρώτος το λάθος.

O Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε το σημερινό παιχνίδι με 36 winners, 28 αβίαστα λάθη και 9 άσσους, ενώ το πιο εντυπωσιακό - όπως προαναφέρθηκε - ήταν φυσικά τα 8/8 σβησμένα break points, για να φτάσει σ' αυτή τη νίκη σε 2 ώρες και 17 λεπτά αγώνα.

Ήταν η 4η straight sets νίκη του στο τουρνουά, αφού έχει χάσει σετ μόνο από τον Jannik Sinner μέχρι στιγμής, τον οποίο κέρδισε με 3-2 στον 4ο γύρο. Παρέμεινε επίσης αήττητος στο 2023, βελτιώνοντας το ρεκόρ του στο 9-0 νίκες.

Θα παίξει για 4η φορά στα ημιτελικά της Μελβούρνης, όπου έχει 20 νίκες σε 25 αναμετρήσεις σε όλη την καριέρα του, 3η συνεχόμενη, μετά το 2019, το 2021 και το 2022.

Θα διεκδικήσει την πρώτη του πρόκριση σε τελικό στο αυστραλιανό major και 2η συνολικά σε ένα Slam μετά το Roland Garros του 2021, απέναντι στον Karen Khachanov. Είναι ένα rivalry στο οποίο κυριαρχεί ο Στεφ, που δεν έχει χάσει ποτέ από τον Khachanov σε 5 συναντήσεις. Η πιο πρόσφατη ήταν στη Ρώμη πέρσι, όπου τον είχε κερδίσει με 4-6, 6-0, 6-3. Σε σκληρές επιφάνειες έχουν παίξει 4 φορές, με τον Στέφανο να έχει μόνο ένα χαμένο σετ από τον Ρώσο!

Δείτε ακόμα:

Τα highlights του αγώνα (vid)

Η πρόσκληση του Τσιτσιπά στη Margot Robbie (vid)

Τσιτσιπάς: "Θα ήθελα να χτίσουμε ένα σχολείο στη Βικτώρια" (vid)

Ανίκητος ο Τσιτσιπάς κόντρα στον Khachanov! (vid)

Τσιτσιπάς: "Είμαι διαφορετικός παίκτης, μπορεί να είναι η χρονιά μου" (vid)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots