Τσιτσιπάς: "Θα ήθελα να χτίσουμε ένα σχολείο στη Βικτώρια" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Θα ήθελα να χτίσουμε ένα σχολείο στη Βικτώρια" (vid)
tn team Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023 - 15:10

Με ένα πολύ όμορφο μήνυμα έκλεισε την on-court συνέντευξή του ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που ξεδίπλωσε τις σκέψεις του να βοηθήσει να χτιστεί ένα σχολείο για τα μη προνομιούχα παιδιά στη Βικτώρια της Αυστραλίας.

"Πρόσφατα άρχισα να ασχολούμαι πολύ με τη φιλανθρωπία. Θα ήθελα κάποια μέρα να κερδίσω το Australian Open και να δώσω όλο το χρηματικό έπαθλο στη Βικτώρια, που είναι η πατρίδα της εκπαίδευσης όπως διάβασα, για να χτίσουμε ένα σχολείο", είπε χαρακτηριστικά στον Jim Courier και στην on-court συνέντευξή του ο Στέφανος Τσιτσιπάς, λίγο μετά την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Australian Open.

"Ας βάλουμε για λίγο το τένις στην άκρη, γιατί πιστεύω πως υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή. Είδα πόσο δύσκολο είναι για πολλά παιδιά να πάνε στο σχολείο και να λάβουν τη σωστή μόρφωση. Δεν μεγαλώνουν όλα τα παιδιά με αυτό το προνόμιο. Θα ήθελα να προσφέρω μια βοήθεια στα παιδιά αυτής της πολιτείας, να χτίσω ένα σχολείο και να τους παρέχω δωρεάν μόρφωση", πρόσθεσε ο Έλληνας τενίστας.

Και κατέληξε: "Αυτό σημαίνει για μένα η Αυστραλία!" δείχνοντας μ' αυτόν τον τρόπο πως πραγματικά νιώθει σαν να βρίσκεται στην πατρίδα του όταν παίζει στην Αυστραλία και δεν μένει στα λόγια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots