Τσιτσιπάς: "Είμαι διαφορετικός παίκτης, μπορεί να είναι η χρονιά μου" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Είμαι διαφορετικός παίκτης, μπορεί να είναι η χρονιά μου" (vid)
tn team Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023 - 16:27

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τη διαφορετική νοοτροπία που έχει μπαίνοντας στους αγώνες και με υψηλά επίπεδα αυτοπεποίθησης, δεν δίστασε να πει πως αυτή μπορεί να είναι η χρονιά του.

Μετά και από τη σχετική ερώτηση που του έγινε στη συνέντευξη Τύπου, για το αν αυτή μπορεί να είναι η χρονιά του στην Αυστραλία, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας απάντησε: "Αισθάνομαι υπέροχα με το τένις μου. Δεν νομίζω πως έχω αισθανθεί έτσι εδώ και πολύ καιρό. Οπότε σίγουρα μπορώ να πω ναι σε αυτό. Το έχω ξαναπεί, είμαι διαφορετικός παίκτης, παίζω διαφορετικά, η νοοτροπία μου είναι διαφορετική. Όταν βρίσκομαι στο court, δεν σκέφτομαι τίποτα αρνητικό. Απλά βγαίνω εκεί έξω και κάνω το παιχνίδι μου."

Θυμίζουμε πως ο Στέφανος προκρίθηκε στα ημιτελικά του Australian Open για 4η φορά στα 5 τελευταία χρόνια. Θα αντιμετωπίσει τον Karen Khachanov για μια θέση στον τελικό, ενώ εκτός από τον πρώτο του Grand Slam τίτλο, διεκδικεί στη Μελβούρνη και το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

"Νιώθω υπέροχα, νιώθω πολύ καλά. Είναι ξεκάθαρα ζήτημα νοοτροπίας και οπτικής από την οποία βλέπεις τα πράγματα. Υπάρχει αυτή η οπτική που είναι πολύ εξαντλητική, που καθετί που κάνεις στο court απαιτεί μεγάλη προσπάθεια, αλλά υπάρχει και η άλλη οπτική που δεν σε νοιάζει αν είναι εξαντλητικό ή όχι, ανανεώνεσαι κάθε φορά μετά από κάθε παιχνίδι. Νομίζω πως φέτος ακολουθώ περισσότερο τη δεύτερη, είμαι πολύ χαρούμενος κάθε φορά που βγαίνω στο γήπεδο, είμαι χαρούμενος που παίζω τένις, υπάρχει όλη αυτή η δυναμική που με κάνει πολύ διψασμένο και να θέλω να πετύχω πράγματα", είπε ακόμα ο 24χρονος Έλληνας τενίστας.

Για τον αγώνα της Παρασκευής με τον Karen Khachanov, είπε: "Ανυπομονώ γι' αυτό το ματς. Είναι φανταστικό που θα είμαι ξανά στα ημιτελικά. Είμαι πολύ χαρούμενος με τον τρόπο που παίζω μέχρι τώρα και επιδιώκω για περισσότερα, για τα καλύτερα. Θέλω να ζήσω μαγικές εμπειρίες εδώ στην Αυστραλία."

Τέλος, ο Στεφ ρωτήθηκε και για τη συνεργασία με τον Μαρκ Φιλιππούση, που ξεκίνησε περίπου 6 μήνες πριν, από το Wimbledon: "Ο λόγος που ο Μαρκ είναι μέρος της ομάδας μας, είναι η δυναμική είναι καλή. Δεν έχει υπάρξει κάποια τριβή, πηγαίνει πολύ καλά. Όλοι μας τα πάμε καλά, καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον. Δεν υπάρχουν παρεξηγήσεις που μπορούν να φέρουν κάποια σύγκρουση. Από το 2022 το απολαμβάνω. Είναι καλό να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα μου και να δίνει τη δική του οπτική, τις συμβουλές του, να βοηθάει και εμένα και εκείνον. Ελπίζω και εγώ να μπορώ να τον βοηθήσω με εμπειρίες."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots