ITF: "Δεν θα τιμωρήσουμε 1,4 δισ. ανθρώπους με μποϊκοτάζ"

 
Shuai Peng
Shuai Peng Φωτογραφία: Tennis Photo Network
tn team Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 - 15:22

Η παγκόσμια ομοσπονδία αντισφαίρισης δεν ακολουθεί τη WTA στη στάση της να εφαρμόσει εμπάργκο στην Κίνα, υποστηρίζοντας πως δεν είναι λύση να τιμωρήσει 1,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους για την υπόθεση της Peng Shuai.

Η ITF δέχτηκε πιέσεις για να στηρίξει και να ακολουθήσει το παράδειγμα της WTA, που κράτησε πολύ αυστηρή και θαρραλέα στάση ενάντια στην Κίνα για την υπόθεση της Peng Shuai, γνωστοποιώντας πως μέχρι να ξεκαθαριστεί πως η Peng είναι ελεύθερη, ασφαλής και πως η καταγγελία της θα ερευνηθεί, θα αποσύρει όλα τα τουρνουά της από τη χώρα. Με ανακοίνωσή της όμως, όπως και η ATP, ξεκαθάρισε πως θα κρατήσει διαφορετική στάση για την ώρα στο ζήτημα και πως δεν σκοπεύει να ακολουθήσει την τακτική του εμπάργκο.

Ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, David Haggerty, μίλησε στο BBC και εξήγησε πως δεν μπορεί να ακολουθήσει τη στάση της WTA, γιατί δεν θέλει να τιμωρήσει την κοινότητα τένις αλλά και ολόκληρο τον πληθυσμό της Κίνας.

"Δεν θέλουμε να τιμωρήσουμε 1,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους, οπότε θα συνεχίσουμε να διοργανώνουμε τα junior και τα επαγγελματικά τουρνουά μας (που γίνονται στην Κίνα) προς το παρόν. Πρέπει να θυμόμαστε πως η ITF είναι το κυβερνών σώμα του αθλήματος σε όλο τον κόσμο και ένα από τα πράγματα για τα οποία είμαστε υπεύθυνοι είναι η ανάπτυξη του τένις", ήταν η δήλωση του Haggerty, ο οποίος είναι και μέλος της ΔΟΕ, της μοναδικής αρχής εκτός Κίνας που επικοινώνησε με την Peng και κρατάει μια πιο φιλική στάση προς την Κίνα από την αρχή της υπόθεσης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots