To τένις κυριάρχησε στις αναζητήσεις του Google για το 2022

 
To τένις κυριάρχησε στις αναζητήσεις του Google για το 2022
© Reuters
tn team Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2022 - 8:16

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Google, στις περισσότερες αναζητήσεις χρηστών που αφορούν αθλητές για το 2022 το τένις κυριάρχησε, αφού στις πρώτες τρεις θέσεις βρέθηκαν οι Novak Djokovic, Rafael Nadal και Serena Williams. Στην πρώτη 10άδα και ο Carlos Alcaraz.

Το τένις είχε την τιμητική του το 2022 στις αναζητήσεις των χρηστών της Google, της δημοφιλέστερης μηχανής αναζήτησης του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο.

Στις πρώτες 3 θέσεις με τους 10 αθλητές με τις περισσότερες αναζητήσεις, βρίσκονται 3 εκπρόσωποι του τένις: o Novak Djokovic, o Rafael Nadal και η Serena Williams.

Ο καθένας είναι εκεί για τους δικούς του λόγους, με τον Djokovic να είναι στην 1η θέση και σίγουρα κάτι είχε να κάνει με αυτό και η απόφασή του να μην εμβολιαστεί κατά της Covid-19, περνώντας αρχικά μια απίστευτη και άσχημη εμπειρία στην Αυστραλία, όπου η κυβέρνηση αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση σε βάρος του και τον απέλασε αφού είχε φτάσει ήδη εκεί με την ιατρική άδεια που του ζητήθηκε για να αγωνιστεί στο Australian Open. Αργότερα έμεινε εκτός και από το US Open, χωρίς αντίστοιχη περιπέτεια αυτή τη φορά, καθώς και από 4 Masters που έγιναν στην Αμερική, εξαιτίας της κατάστασης εμβολιασμού του. Επίσης κατέκτησε το Wimbledon για 7η φορά στην καριέρα του, φτάνοντας τους 21 Grand Slams τίτλους, καθώς και το ATP Finals για 6η φορά.

Ο Nadal, που ήταν στη 2η θέση, είχε το καλύτερο ξεκίνημα από ποτέ στην καριέρα του σε μια χρονιά και κατέκτησε το Australian Open και το Roland Garros, για να φτάσει τους 22 Grand Slam τίτλους. Επίσης το 2022 ήταν η χρονιά που έγινε για 1η φορά πατέρας.

Στην 3η θέση ήταν η Serena, η οποία μετά από μια πολύ σπουδαία καριέρα και 23 Grand Slams τίτλους, αποφάσισε να "κρεμάσει" τη ρακέτα της, με το US Open τον Σεπτέμβριο να είναι το τελευταίο της επαγγελματικό τουρνουά.

Στη λίστα με τους 10 πρώτους αθλητές ήταν ακόμα ένας τενίστας, ο Carlos Alcaraz. Ο 19χρονος Ισπανός ήταν στη 10η θέση, για καθαρά αγωνιστικούς λόγους, αφού κατάφερε το 2022 με μια τρομερή σεζόν και αποκορύφωμα την κατάκτηση του US Open να γίνει το νεότερο Νο.1 στην ιστορία της ΑΤΡ, με πολύ κόσμο φυσικά να μην τον γνωρίζει καν και να "γκουγκλάρει" το όνομά του.

Αναλυτικά η πρώτη 10άδα των αθλητών με τις περισσότερες αναζητήσεις στην Google:

1) Novak Djokovic (τένις)
2) Rafael Nadal (τένις)
3) Serena Williams (τένις)
4) Manti Te'o (αμερικάνικο ποδόσφαιρο)
5) Shaun White (χιονοσανίδα)
6) Yuruzu Hanyu (καλλιτεχνικό πατινάζ)
7) Brittney Griner (μπάσκετ)
8) Gerard Pique (ποδόσφαιρο)
9) Cain Velazquez (πολεμικές τέχνες/UFC)
10) Carlos Alcaraz (τένις)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots