Κέρδισε Dimitrov ο Τσιτσιπάς και 2-0 η Ελλάδα! (vids)

 
Κέρδισε Dimitrov ο Τσιτσιπάς και 2-0 η Ελλάδα! (vids)
tennisnews team Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2022 - 11:03

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε τον Grigor Dimitrov σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι που κρίθηκε στο tie-break του 3ου σετ, για να κάνει το 2-0 της Ελλάδας επί της Βουλγαρίας για την 1η μέρα του United Cup στο Περθ.

Ολοκληρώθηκε το ιδανικό ξεκίνημα της Ελλάδας στο United Cup, με την ομάδα μας να κερδίζει και τις δυο αναμετρήσεις της 1ης ημέρας και να κάνει το 2-0 επί της Βουλγαρίας.

Μετά τη μεγάλη ανατροπή της Δέσποινας Παπαμιχαήλ στο πρώτο μονό της συνάντησης, ακολούθησε η μάχη μεταξύ των δυο κορυφαίων των δυο ομάδων, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να επικρατεί και εκείνος με ανατροπή του Grigor Dimitrov, με 4-6, 6-2, 7-6 (4).

Ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας - και για τους δυο ο πρώτος στη σεζόν - με τους δυο παίκτες να παίζουν πολύ επιθετικό και εντυπωσιακό τένις. Ο Τσιτσιπάς είχε την πρώτη ευκαιρία για break στο 3ο game, o Dimitrov όμως την έσβησε και κράτησε το σερβίς του για να περάσει μπροστά με 2-1.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Βούλγαρος πίεσε τον Στέφανο και πρώτα βρέθηκε σε τριπλό set point, στο 4-5, 0-40. Ο Στέφανος ισοφάρισε προσωρινά σε 40-40, αλλά ο Dimitrov δημιούργησε και 4η ευκαιρία, την οποία αυτή τη φορά αξιοποίησε, για να πάρει το 1ο σετ με 6-4.

Ο Τσιτσιπάς δεν πτοήθηκε και συνέχισε το ίδιο συγκεντρωμένος στο ματς, παίζοντας και στο 2ο σετ σε πολύ υψηλό επίπεδο. Από την άλλη πλευρά, ο Dimitrov έχασε για λίγο τη συγκέντρωσή του και αυτό του στοίχισε ακριβά, με τον πολύ καλό Στέφανο να κάνει συνεχόμενα break και να προηγείται με 4-1 στο 2ο σετ.

Αφού έσβησε και διπλό break point στο 4-1, 15-40, ο Στεφ κράτησε το σερβίς του για το 5-1, ολοκληρώνοντας το 2ο σετ στο 8ο game με ένα love service game, για το 6-2.

Στο 3ο σετ ο Dimitrov κατάφερε να σώσει διπλό break point στο 1ο game και να κρατήσει το σερβίς του, σε ένα πολύ σημαντικό game, αφού τον κράτησε "ζωντανό" στο παιχνίδι. Μετά απ' αυτό είχε και τη δική του ευκαιρία ο Βούλγαρος, με τον Τσιτσιπά να σβήνει με τη σειρά του break point στο 0-1, 30-40, για να φτάσει λίγο μετά στην ισοφάριση (1-1).

Μια ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Dimitrov ήρθε στο 8ο game, με τον Έλληνα τενίστα να ανταποκρίνεται και πάλι εξαιρετικά υπό πίεση, αφού ήρθε αντιμέτωπος με διπλό break point στο κρίσιμο 8ο game και στο 3-4, 15-40. Με συνεχόμενα μεγάλα σερβίς και αξιοθαύμαστη ψυχραιμία βγήκε από τη δύσκολη θέση ο Στέφανος, που κέρδισε 4 πόντους στη σειρά και έκανε το 4-4.  

Τελικά το αποφασιστικό σετ κρίθηκε στο tie-break, όπου ο Στέφανος έκανε ιδανικό ξεκίνημα και προηγήθηκε με 3-0. Το mini-break στον πρώτο πόντο ήταν και το μοναδικό σε ολόκληρο το tie-break, με τον Στεφ να μη χάνει άλλον πόντο στο σερβίς του και να επικρατεί με 7-4, για να φτάσει στην τελική νίκη.

Με την πρώτη του νίκη στη φετινή χρονιά, ο Στέφανος ενίσχυσε το προβάδισμα της Ελλάδας επί της Βουλγαρίας στο 2-0, με την ομάδα μας να βρίσκεται πολύ κοντά στην πρώτη της νίκη στην ιστορία της στo United Cup, από τον πρώτο της κιόλας αγώνα.

Για να την επιβεβαιώσει, θα πρέπει να κερδίσει έναν μόλις από τους τρεις αυριανούς αγώνες, που θα ολοκληρώσουν τη σειρά με τη Βουλγαρία. Στις 4 τα ξημερώματα θα γίνει ο πρώτος, μεταξύ της Μαρίας Σάκκαρη και της Viktoriya Tomova. Στις 6 περίπου το πρωί, ο Μιχάλης Περβολαράκης θα αντιμετωπίσει τον Dimitar Zuzmanov, ενώ θα ακολουθήσει το μικτό διπλό.

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα θα παίξει ακόμα με το Βέλγιο το διήμερο 2-3 Ιανουαρίου και με 2 κερδισμένα tie θα εξασφαλίσει την 1η θέση του ομίλου και την είσοδο στη νοκ-άουτ φάση του τουρνουά. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots