Μεγάλη ανατροπή και ιστορική νίκη για Παπαμιχαήλ (vid)

 
Μεγάλη ανατροπή και ιστορική νίκη για Παπαμιχαήλ (vid)
tn team Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2022 - 8:29

H Δέσποινα Παπαμιχαήλ επέστρεψε από σετ και break πίσω, για να νικήσει την Isabella Shinikova στον πρώτο αγώνα της Ελλάδας στο United Cup και να της δώσει σημαντικό προβάδισμα στο tie με τη Βουλγαρία.

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ επικράτησε της Isabella Shinikova με 3-6, 6-4, 6-1 και μετά από 2,5 περίπου ώρες μάχης, έδωσε το προβάδισμα στην Ελλάδα με 1-0, έναντι της Βουλγαρίας.

Η Παπαμιχαήλ είχε ένα νευρικό ξεκίνημα και έμεινε πίσω με σετ και με break, χάνοντας τα 8 από τα 11 πρώτα games της αναμέτρησης μέχρι το 3-6, 0-2.

Πέρασε στην αντεπίθεση η 29χρονη Ελληνίδα τενίστρια, κάνοντας αρχικά ένα σημαντικό break σε ένα game μεγάλης διάρκειας για την ισοφάριση και έπειτα φτάνοντας τα 5 κερδισμένα games στη σειρά, για να πάρει ένα προβάδισμα με 5-2 στο 2ο σετ. Η Βουλγάρα παίκτρια μείωσε σε 5-4, αλλά σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο η Παπαμιχαήλ δεν της επέτρεψε την επιστροφή στο σετ και με νέο break έκανε το 6-4.

Στο 3ο σετ οι δυναμικές είχαν αλλάξει κατά πολύ και η Παπαμιχαήλ ήταν εκείνη που είχε το momentum, έπαιζε πιο απελευθερωμένα και κυριαρχούσε στο court. Η Νο.2 Ελληνίδα τενίστρια κέρδισε 5 games στη σειρά μετά το 1-1, τα περισσότερα από αυτά εύκολα κιόλας, για να πάρει το 3ο σετ με 6-1 και να ολοκληρώσει τη νίκη της, μετά από 2 ώρες και 19 λεπτά παιχνιδιού.

Η Παπαμιχαήλ τελείωσε τον αγώνα με 17 winners και 32 αβίαστα λάθη, τη στιγμή που η Shinikova, μια παίκτρια που τώρα βρίσκεται στο Νο.381 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA αλλά έχει περάσει και από το Νο.133, είχε 22 winners και 48 αβίαστα λάθη.

Η Ελληνίδα παίκτρια, η οποία τερμάτισε τη σεζόν στο Νο.158 της παγκόσμιας κατάταξης και έφτασε και ως το Νο.143 τον περασμένο Οκτώβριο, έκανε ιδανικό ξεκίνημα για τη σεζόν του 2023 και χάρισε σημαντικό πλεονέκτημα στην Ελλάδα, στο tie με τη Βουλγαρία.

Στον άλλον αγώνα της ημέρας, που θα ακολουθήσει στο πρόγραμμα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Grigor Dimitrov. Αύριο θα γίνουν δυο ακόμα μονά, συμπεριλαμβανομένου του αγώνα της Μαρίας Σάκκαρη με τη Viktoriya Tomova στον οποίο η ελληνική ομάδα θα είναι επίσης το φαβορί, καθώς και το μικτό διπλό, συνεπώς η Ελλάδα είναι ξεκάθαρα πλέον το μεγάλο φαβορί στο tie.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots