Πρόκριση για Σακελλαρίδη και Παπαμιχαήλ στο 100άρι του Biarritz

 
Πρόκριση για Σακελλαρίδη και Παπαμιχαήλ στο 100άρι του Biarritz
tn team Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024 - 17:30

Την πρόκριση για τη φάση των "16" του πολύ δυνατού τουρνουά των 100.000 δολαρίων στο Biarritz της Γαλλίας εξασφάλισαν η Σαπφώ Σακελλαρίδη και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, οι οποίες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους για μια θέση στα προημιτελικά.

Με μια πολύ καλή νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της για το 21e Engie Open de Biarritz η Σαπφώ Σακελλαρίδη, η οποία έβγαλε εκτός ταμπλό τη Γαλλίδα Carole Monnet, Νο.8 στο ταμπλό και No.194 στην παγκόσμια κατάταξη, με 7-5, 6-2.

Η 21χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.253 στον κόσμο, έχασε ένα προβάδισαμ με 4-2 στο 1ο σετ, αλλά έμεινε ψύχραιμη και έσβησε break point στο 4-4 και προσπέρασε ξανά. Τελικά έκανε το break στο 12ο game και κέρδισε το πολύ κλειστό 1ο σετ.

Μάχη έγινε και στα πρώτα λεπτά του 2ου σετ, με τη Σαπφώ ωστόσο να ανοίγει το παιχνίδι μετά το 4ο game και με 4 κερδισμένα games στη σειρά να φτάνει στο 6-2, έπειτα από 2 ώρες και 2 λεπτά συνολικού παιχνιδιού.

Στον 2ο γύρο της δυνατής χωμάτινης διοργάνωσης του Biarritz στη Χώρα των Βάσκων η Σακελλαρίδη θα αντιμετωπίσει τη Δέσποινα Παπαμιχαήλ, που επίσης προκρίθηκε στη 16άδα.

Η Παπαμιχαήλ έμεινε μόνο 29 λεπτά στο court, αφού η 17χρονη Καναδή, Victoria Mboko, εγκατέλειψε με τραυματισμό. Η 31χρονη Ελληνίδα, Νο.227 στον κόσμο, είχε προλάβει και είχε κατακτήσει το 1ο σετ με 6-1.

Αργότερα η Παπαμιχαήλ έπαιξε και στο διπλό, όπου μαζί με την Francesca Curmi από τη Μάλτα κέρδισαν τις Γαλλίδες Jenny Lim και Margaux Rouvroy με 6-1, 6-1. Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσουν δυο ακόμα Γαλλίδες, τις Νο.2 του ταμπλό, Estelle Cascino και Monnet. 

Στο διπλό αγωνίζεται και η Έλενα Χριστοφή, που μαζί με την Ekaterina Makarova κέρδισαν τις Mboko και Valeriya Strakhova με 6-4, 6-0. Στα προημιτελικά θα παίξουν απέναντι στις Αμερικανίδες Aney Jessie και Christina Rosca, No.4 στο ταμπλό. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots