Σπουδαία νίκη και 4άδα η Παπαμιχαήλ

 
Σπουδαία νίκη και 4άδα η Παπαμιχαήλ
© Luca del Prete
tn team Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024 - 19:18

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ έβγαλε εκτός τη Victoria Jimenez Kasintseva στο Biarritz της Γαλλίας και προκρίθηκε στην τελική 4άδα του 21e Engie Open De Biarritz των 100.000 δολαρίων.

Μια σπουδαία πρόκριση για τους ημιτελικούς του Biarritz πήρε η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία κατάφερε να επικρατήσει της Jimenez Kasintseva με 6-4, 6-3.

Η 18χρονη Jimenez Kasintseva από την Ανδόρρα είναι μια από τις δυνατότερες τενίστριες της νέας γενιάς. Τώρα βρίσκεται στο Νο.265 του κόσμου, ωστόσο έχει φτάσει στα 17 της χρόνια στο Νο.121 και ως junior ήταν Νο.1 στον κόσμο και πρωταθλήτρια στο Australian Open.

Η Παπαμιχαήλ κατάφερε από νωρίς σήμερα να πάρει τον έλεγχο στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 4-1 στο 1ο σετ. Η Kasintseva μείωσε σε 4-3 και σε 5-4, αλλά η 31χρονη Ελληνίδα δεν έχασε το πάνω χέρι και έκλεισε το σετ στο 10o game.

Και στο 2ο σετ πήρε από νωρίς προβάδισμα με break η Παπαμιχαήλ, η οποία δεν έχασε ποτέ τον έλεγχο και δεν επέτρεψε στην Kasintseva να επιστρέψει, για να κλείσει το σετ στο 9ο game και να "κλειδώσει" τη μεγάλη νίκη σε 90 λεπτά.

Στα ημιτελικά αύριο η Παπαμιχαήλ θα αντιμετωπίσει μια ακόμα πολύ ταλαντούχα παίκτρια, τη 17χρονη Sara Saito από την Ιαπωνία, που βρίσκεται στο Νο.210 του κόσμου και έχει κερδίσει σ' αυτό το τουρνουά πολύ καλές παίκτριες, μεταξύ άλλων και την πρώην Νο.10 του κόσμου Kristina Mladenovic, ενώ ήταν ημιφιναλίστ και την προηγούμενη εβδομάδα στο 75άρι της Καζέρτας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots