Έχασε match point η Ματούλα

 
Έχασε match point η Ματούλα
tn team Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2024 - 19:29

Η Μάρθα Ματούλα έφτασε πολύ κοντά σε μια ακόμα σπουδαία νίκη στην Καζέρτα της Ιταλίας, καθώς και στην πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης των 60.000 δολαρίων, αλλά δεν αξιοποίησε το match point που είχε στο 2ο σετ και τελικά ηττήθηκε από την Sara Saito. Στον τελικό του διπλού προκρίθηκε η Δέσποινα Παπαμιχαήλ.

Η Ματούλα όχι απλά κοίταξε στα μάτια το ανερχόμενο αστέρι της WTA, Sara Saito, αλλά αγκάλιασε και τη νίκη, την οποία έχασε ουσιαστικά μέσα από τα χέρια της, για να ηττηθεί τελικά με 4-6, 7-6 (5), 6-2 από τη 17χρονη Γιαπωνέζα, έπειτα από 2 ώρες και 38 λεπτά μάχης.

Η 27χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.332 στον κόσμο, ξεκίνησε φανταστικά το ματς και προηγήθηκε με 6-4, 3-1. Δέχτηκε μια πρώτη αντεπίθεση από την πολύ ποιοτική Saito, που πήρε 4 games στη σειρά και προηγήθηκε με 5-3 στο 2ο σετ.

Ωστόσο η Ματούλα κατάφερε να επιστρέψει στο 2ο σετ, αλλά και να ανακτήσει το προβάδισμα με break στο 6-5, σερβίροντας για το ματς και φτάνοντας και σε match point στο 12o game. Η Saito κατάφερε να το σβήσει, στη συνέχεια έκανε το break για το 6-6 και στο tie-break επέστρεψε από το 3-4 και το 4-5, για να το κατακτήσει με 7-5.

Η 17χρονη Γιαπωνέζα, η οποία βρίσκεται ήδη στο Νο.249 του κόσμου και πέρσι ήταν στο Νο.2 του κόσμου στα juniors, πήρε το momentum στα χέρια της μετά απ' αυτό και ήταν καλύτερη στο 3ο σετ, όπου επιβλήθηκε με 6-2 και ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Για να δοθεί ένα μέτρο της δυσκολίας του αγώνα, η Saito πρόσφατα ήταν στον 3ο προκριματικό γύρο του Roland Garros, ενώ σ' αυτό το τουρνουά απέκλεισε το Νο.2 του ταμπλό και Νο.190 του κόσμου, Carole Monnet.

Παρά την πικρία της σημερινής ήττας, ήταν ένα φανταστικό τουρνουά για τη Ματούλα, που εκτός από τη σημερινή εμφάνιση σημείωσε και μια μεγάλη νίκη ενάντια στην Andreea Mitu, Νο.222 στον κόσμο και πρώην Νο.68, με 6-3, 6-3, ενώ απέκλεισε και την Ιταλίδα Sofia Rocchetti, που βρίσκεται σε career high στο Νο.410 του κόσμου, με 7-5, 6-2.

Το W75 τουρνουά της Καζέρτας πάντως (60.000 δολαρίων) θα έχει και αύριο ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς η Δέσποινα Παπαμιχαήλ προκρίθηκε στον τελικό του διπλού, μαζί με την Κολομβιανή συμπαίκτριά της, Yuliana Lizarazo. Οι δυο τους απέκλεισαν την Ιταλίδα Nicole Fossa Huergo και τη Βόσνια Anita Wagner με 6-2, 7-5.

Για τον τίτλο θα αντιμετωπίσουν τη Βρετανίδα Ali Collins και την Κολομβιανή Maria Paulina Perez-Garcia.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots